Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Dansk Folkeparti, Venstre og Nye Borgerlige: Danmark burde ikke havde stemt ja i FN

Venstres undenrigsordfører Michael Aastrup Jensen: »Havde jeg skulle stemme, havde jeg stemt blankt.« (Foto: Venstre, flickr.com)
Mens Venstre og Nye Borgerlige bakker op om DFs kritik af FNs resolution mod Israel, beskylder Enhedslisten Søren Espersen for at sprede "fake news".

I sidste uge skrev MIFF om FNs økonomiske og sociale råd, som havde vedtaget en resolutionstekst, hvori “Israels besættelse” blev præsenteret som “en stor hindring for palæstinensiske kvinder og pigers mulighed for at opfylde deres rettigheder”.

MIFF kunne også fortælle at resolutionen ifølge UN Watch er den eneste – ud af 20 i denne session – der kritiserer de enkelte lande for krænkelse af kvinders rettigheder. Blandt de 40 lande, der stemte for resolutionen var også Norge og Danmark!
Søren Espersen fra Dansk Folkeparti (DF) rettede på Twitter en skarp kritik af Danmarks ja til FN resolutionen. Christian Juhl fra Ehedslisten (EL) og Rasmus Nordquist fra Alternativet (ALT) kritiserede Espersen for sine udtalelser.

Til Berlingske Tidende udtalte udviklingsordfører Christian Juhl (EL) at: »Det er decideret forkert, og det er virkelig useriøst. Juhl tilføjede også at Søren Espersen »spreder fake news«.

Rasmus Nordquist, udenrigsordfører for Alternativet (ALT) sagde til Berlingske Tidende at: »Resolutionen handler specifikt om rettigheder hos kvinder og piger i Palæstina og i de besatte områder. Hvorfor skulle den resolution handle om Yemen, Saudi-Arabien, Vestsahara eller kvinderne i Mozambique? Den handler om ét emne og derfor bør diskussionen handle om emnet og ikke om alt muligt andet,« Nordqvist kaldte Espersens kritik for »debatmanipulation« som Espersen »holde sig for god til«.

Til Berlingske Tidende begrundede Espersen blandt andet sin kritik over resolutionen således: »Israel skal slet ikke med. De skal ikke nævnes. Man kan måske nævne Israel, hvis man også nævner 16 andre lande. Ovenikøbet bliver Israel så nævnt i en sag om køn, og alle ved, at Israel er det mest kønsneutrale land i hele verden. Hvorfor helvede skal Israel stå der? Og det er da bemærkelsesværdigt, at vi stemmer sammen med Saudi-Arabien, Yemen og Iran i den her sag. Danmark stiller sig på samme side som de mest kvindeundertrykkende regimer i hele verden. I hele universet. På hele Mælkevejen.«


I mellemtiden har Venstre (V) og Nye Borgerlige besluttet at bakke op om DFs kritik, skriver Berlingske Tidende.

Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen sagde til Berlingske Tidende at mens resoultionen: »virkelig roser palæstinenserne«, så er der ikke meget fokus på, at det palæstinensiske selvstyre har problemer med kvinderettigheder, »ligesom resolutionen slet ikke nævner Hamas«, Aastrup Jensen tilføjede at: »Havde jeg skulle stemme, havde jeg stemt blankt.«

Peter Seier Christensen, udenrigsordfører for Nye Borgerlige er enig, til Berlingske Tidende udtalte han: »Jeg synes ikke, at Danmark burde have stemt for. Og jeg vil gerne vide, hvorfor vi gjorde det, for den (resolution, red.) er enormt biased og kritiserer Israel for alverdens ting og roser tilsvarende palæstinenserne. Og det er jo ikke helt i overensstemmelse med virkeligheden,«

Ifølge Berlingske Tidende har det ikke været muligt at få en kommentar fra udenrigsminister Jeppe Kofod.

Søren Espersen har til Berlingske Tidende udtalt at han forventer en god forklaring på, hvorfor Danmark har stemt ja til resolutionen når Udenrigspolitisk Nævn samles i Folketinget næste måned.
Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem