Search
Lalela Mswane er Miss Sydafrika 2021, nu forsøger israel-hadere at presse hende til at boykotte Miss Universe konkurrencen i Eilat i næste måned. (Foto: GovernmentZA, flickr)

BDS-tilhængere forsøger at presse Miss Sydafrika til at boykotte Miss Universe i Israel

At selv en skønhedskonkurrence kan blive misbrugt til at sprede had mod Israel, mærker Miss Sydafrika 2021 på egen krop forud for hendes deltagelse i Miss Universe i Eilat.

Næste måned afholdes den internationale skønhedskonkurrence Miss Universe for første gang i Israel – læs HER.

At selv en skønhedskonkurrence kan blive misbrugt til at sprede had mod Israel, mærker Miss Sydafrika 2021 på egen krop. BDS-bevægelsen forsøger at presse Lalela Mswane til ikke at deltage i konkurrencen, skriver The Algemeiner.

Lalela Mswane blev kronet som Miss Sydafrika ultimo oktober, 2. november Tweetede hun at hun glæder sig til at deltage i Miss Universe.

Tweettet blev bombarderet med kommentarer fra BDS-tilhængere som brugte hashtagget; #NotMyMissSouthAfrica, #freepalestine og #boycottisrael. Mange brugte også emoji af det palæstinensiske flag og opfordrede til boykot af hele Miss Universe-konkurrencen, fordi den finder sted i Israel.

Folk Tweetede eksempelvis; “Skam dig Miss SA for at støtte en apartheidstat,” “Du fortjener ikke kronen, og du repræsenterer ikke Sydafrika.”

Miss South Africa Organisationen reagerede på hadet på sociale medier og sagde at de “ikke bliver involveret i en politisk ordkrig og ser frem til at se Miss SA gøre landet stolt på en international scene.”

Mswane er ikke bukket under for presset på sociale medier.

I fredags erkendte den Johannesburg-baserede Palestine Solidarity Alliance (PSA), som har lanceret en kampagne for at boykotte konkurrencen “Miss Universe” via Instagram, at “efter ugers” forsøg på at komme i kontakt med Mswane, “med en intention om at at uddanne hende med hensyn til det palæstinensiske folks situation,” har hun blokeret to PSA-konti på sociale medier.

Skønhedskonkurrencen “Miss Universe” 2021 er planlagt til at finde sted den 12. december i Eilat.

Miss Sydafrika fik heldigvis også støtte – eksempelvis fra tidligere Miss Irak, som selv har mærket konsekvenserne ved at støtte Israel:

Læs om tidligere Miss Irak; De vil tage statsborgerskabet fra hende, fordi hun forsvarede Israel. Skal hun miste sit statsborgerskab for at forsvare Israel?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp