Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Spanske BDS-aktivister angreb israelsk delegation af arabere og jøder

Dima Tayeh er Likuds første muslimske kvindelige kandidat. Trods fordømmelse fra hendes familie, fortsætter Tayeh sit arbejde for Israel. (Foto: Skærmdump fra video på Twitter, MEMRI @MEMRIReports)
Spanske BDS-aktivister angreb den israelske delegation som arbejder for at ændre EU-domstolens beslutning om mærkning af bosætter-varer.Spanske BDS-aktivister angreb den israelske delegation, som arbejder for at ændre EU-domstolens beslutning om mærkning af bosætter-varer.

En fælles delegation bestående af arabiske og jødiske indbyggere på Vestbredden, heriblandt lederen af Samarias regionale råd Yossi Dagan, blev tirsdag angrebet af medlemmer af BDS-aktivister i Madrid, skriver Yediot Ahronoth.

Den israelske delegation var i Madrid for at mødes med medlemmer af det spanske parlament og diskutere EU-domstolens afgørelse om at mærke produkter fra bosættelser på Vestbredden.

I delegationen er også prominente medlemmer fra de arabiske og jødiske samfund på Vestbredden. Blandt dem Sheikh Taissir Dayut Tamimi fra Ramallah, Sarah Zoabi som udtaler at hun er en: “stolt arabisk, muslimsk og zionistisk israelsk kvinde”, i delegationen var også det første muslimske kvindelige medlem af Likud Dima Tayeh.

Efter mødet med spanske lovgivere deltog delegationen i en paneldiskussion på et hotel i Madrid. Her forklarede delegationen blandt andet, hvorfor mærkning af produkter fra bosættelser skader både palæstinenserne og jøderne.

Under debatten måtte sikkerhedsfolk fjerne BDS-aktivister efter de viftede med PLO-flag, råbte skældsord, skabte uro og forsøgte at angribe delegations-medlemmerne.

– Vi er ikke bange for jer. I elsker ikke araberne, I hader blot jøderne. Det er jeres sande ansigt, I burde skamme jer, råbte Yossi Dagan

Dagan udtalte efterfølgende, at BDS-aktivisterne var motiverede af had mod Israel og ikke et ønske om at hjælpe palæstinenserne.

-BDS har aldrig talt med en beboer på Vestbredden. De er ligeglade med konsekvenserne for dem som bor på Vestbredden. BDS-aktivisterne er drevet af uvidenhed, had og et ønske om at ødelægge Israel, sagde Dagan.

Grundet frygt for Dagans liv, måtte Madrids specialstyrker sørge for at få delegationen sikkert ud af hotellet. Dagan nægtede anmodning om at forlade hotellet via bagdøren.

– Vi kom ind gennem hoveddøren og vi vil gå ud gennem hoveddøren. Vi er alle fra Israel og vi vil aldrig frygte antisemitter, sagde Dagan.

Delegationen er en del af et projekt fra Samaria Regional Council’s foreign relations department. Projektet har til formål at ændre EU’s beslutning om mærkning af produkter fra Vestbredden.

I 2018 inviterede Likud medlem Sharren Haskel svenske parlamentsmedlemmer til Samaria, så de ved selvsyn kunne se at virkeligheden i området er en helt anden end den de har fået fortalt i Sverige, skriver Arutz Sheva.

Efter besøget indrømmede de svenske gæster at: “Dette er ikke det billede, vi får i Sverige.” og “Palæstinenserne lever et godt liv i Samaria.”

Læs også MIFF artikel om besøg i virksomheden Ofertex i Samaria, hvor palæstinensiske og jødiske medarbejdere er glade for at arbejde sammen med at forvandle engangsklude til genanvendelige rengøringsklude. Virksomheden oplever store problemer grundet BDS i Europa og Skandinavien.


BDS gavner hverken palæstinenserne eller jøderne


Hjælp MIFF med at bekæmpe BDS rettet mod Israel.
Meld dig ind i MIFF eller giv et MIFF medlemskab som gave.
Meld dig ind i MIFF her. 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem