Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Friedman: – USAs fredsplan vil ikke indebære krav om at fjerne bosættelser

David M. Friedman, USAs ambassadør i Israel. (Foto: Matty Stern, U.S. Embassy Tel Aviv, flickr)
USAs ambassadør i Israel mener, at tvangsevakuering er opskriften på katastrofe.

Den amerikanske regerings længe ventede fredsplan kræver ikke, at israelske bosættere skal evakueres fra Vestbredden. Det siger den amerikanske ambassadør i Israel David Friedman.

-Efter at have set erfaringerne fra evakueringen af ​​Gaza [sommeren 2005], synes jeg ikke, det er realistisk at kræve, at nogle – jøder eller arabere – bliver tvunget til at forlade deres hjem, forklarer ambassadøren.

Friedmans udtalelse kom under et interview med den bosættelsesvenlige nyheds-hjemmeside Israel National News. Friedman uddyber, hvorfor det ikke er aktuelt for Trump-administrationen at kræve bosættelserne fjernet.

-Fordi vi tror, ​​det er opskriften på en katastrofe. Det forårsagede næsten en borgerkrig under langt mindre aggressive forhold i Gaza sammenlignet med hvordan det er i Judæa og Samaria, sagde ambassadøren i interviewet.

8.000 israelere blev tvangsevakueret fra Gazastriben i 2005 efter en beslutning truffet af daværende premierminister Ariel Sharon. Under en operation, der varede et par dage, blev alle israelere fjernet, men beslutningen skabte et stort splid i Israel. Friedman kalder det “en umenneskelig proces” at fjerne bosættere.

På Vestbredden bor omkring 350.000 israelere i bosættelser. Derudover bor flere hundrede tusinder i kvarterer i Østjerusalem, som palæstinenserne også gør krav på.

Her kan du se hele interviewet med den amerikanske ambassadør:Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem