Search
På billedet ses jul og chanukka fejring i den blandet israelske by Haifa hvor jøder, muslimer, kristne og andre minoriteter lever sammen. I baggrunden ses Bahai-kulturcentret. (Foto: Mark Nakasone, 23 dec. 2014, flickr)

Israel gør klar til over 100.000 jule-turister

Jule-turisterne er tilbage i Israel efter Corona-krisen tvang dem til at blive væk.

Efter to år med Corona-krise, er jule-turisterne ved at vende tilbage til Betlehem, skriver Israel Hayom.

Turistgrupperne ses allerede i gaderne, hotellerne er fuldt booket, og trods flere måneders kamp mod palæstinensisk terror, ser turismen ud til at være tilbage på rette spor igen.

Elias Arja som leder Bethlehems hotelforening, fortæller at turisterne længes efter at besøge de hellige steder i Israel efter rejserestriktioner har præget branchen igennem længere tid. Arja forventer at opsvinget i turistbranchen vil fortsætte i 2023:

– Vi forventer, at 2023 bliver et fremragende turistår, fordi turister verden – især kristne religiøse turister, vil besøge Det Hellige Land, siger Arja som ejer Bethlehem Hotel.

Julen er normalt højsæson for turisme i Betlehem, beliggende i Judæa og Samaria (Vestbredden) kun få kilometer sydøst for Jerusalem. Før Corona-krisen rejse flere tusind pilgrimme og turister fra hele verden til byen. Antallet af turister faldt drastisk under Corona-krisen. Turistbranchen er ikke kommet sig helt, men alt tyder på at det kun er et spørgsmål om tid.

“Byen blev forvandlet til en spøgelsesby,” fortæller Saliba Nissan som ejer en butik sammen med sin bror.

Israels turistministerium forventer omkring 120.000 kristne turister i juleugen.

I 2019 nåede Israel en rekord med omkring 150.000 jule-turister.

Betlehems borgmester, Hanna Hanania fortæller at omkring 15.000 personer deltog i tænding af Betlehems juletræ, og at internationale delegationer, kunstnere og sangere forventes at deltage i årets festligheder.

Jule-tiden i år kommer mens Israel oplever det største antal terrordræbte siden 2008. I skrivende stund har mindst 31 personer betalt med livet for palæstinensisk terror.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp