Israel i forhandling med flere EU-lande om godkendelse at vaccine-pas

Israel er godt i gang med forhandlinger med USA og flere EU-lande om anerkendelse af deres vaccine-pas.
Matteo Salvini: - Det jødiske folk og Jerusalem er det samme. Derfor er det moralsk, kulturelt og politisk indlysende at Italiens ambassade flyttes fra Tel Aviv til Jerusalem. (Foto: Plussreiser)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Vaccinerede turister som rejser ind i Israel, vil muligvis snart kunne modtage israelsk vaccine-pas og dermed kunne færdes frit i landet, udtalte israelske regeringsembedsmand søndag, skriver avisen Jerusalem Post.

Israel er godt i gang med samtaler med USA og flere EU-lande om at anerkende deres vaccinedokumenter, fortalte embedsmanden til Jerusalem Post.

I sidste uge meddelte Israel de fra 23. maj vil åbne landet for vaccinerede turister som rejser i grupper – læs mere HER. Hvis smitten i landet forbliver lav og stabil, vil der muligvis også blive åbnet for indrejse af individuelle rejsende.

Udenlandske statsborgere med tætte familiemedlemmer i Israel som er israelske statsborger eller med permanent opholdstilladelse, har forudsat at de er vaccineret eller er blevet raske efter Corona-smitte, har siden primo april kunnet rejse ind i landet. Der kræves dog en antistoftest ved indrejse før vedkommende og der er obligatorisk karantæne.

Kun personer med et vaccine-pas (grønt pas, et dokument med en QR-kode og et ID-nummer) har adgang til flere spillesteder, hoteller, indendørs restauranter og begivenheds- og kulturhaller. Israels sundheds- og turistmyndigheder arbejder nu på at få internationale aftaler på plads med henblik på at lette adgangen med internationale vaccine-pas.

Målet med forhandlingerne er at vaccinerede turister sidestilles med israelere som har et grønt pas.

En af mulighederne som er i overvejelse nu, er at de som lander i Israel får en QR-kode som er forbundet med deres pasnummer, svarende til hvad der gøres for udenlandske diplomater som bor i Israel og vaccineres i landet.

Planen er at QR-koden udstedes til indrejsende i Ben-Gurion lufthavn, efter de har gennemført en antistoftest. Israelske myndigheder undersøger muligheden for at teste for antistoffer med spyt, da det ikke kræver en blodprøve og vil give et resultat i løbet af 15 minutter, udtalte sundhedsministeriet tidligere på måneden.

Forhåbentlig vil Israel acceptere vaccine- eller dokumentation på at være blevet rask efter smitte fra nogle lande inden 23. maj, udtalte israelsk embedsmand.

Nogle lande anerkender allerede sundhedsdokumenter udstedt af Israel. Det gælder eksempelvis Grækenland, Cypern og Georgien, Israel anerkender endnu ikke udenlandske certifikater.

Gensidig anerkendelse af vaccinationscertifikater mellem Israel og USA kan tage lang tid grundet digitale krav fra begge sider, udtalte israelsk embedsmand i sidste måned.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelBerit Reisel holder foredrag ved MIFFs kommende Israel-konference
Næste artikelIsrael har opnået flokimmunitet tækket være hurtig vaccineindsats
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise