Netanyahu nomineret til Nobels fredspris

Nomineret sammen med Emiraternes kronprins af tidligere fredsvinder.
15. september 2020 underskrev Israels premierminister Benjamin Netanyahu normaliseringsaftaler (Abrahamaftalerne) med Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalerne. (Foto: Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israels premierminister Benjamin Netanyahu og Emiraternes kronpris Mohammed Bin Zayed er nomineret til Nobels fredspris. De to er blevet nomineret af Lord William David Trimble for den historiske fredsaftale (Abrahamaftalerne – læs mere HER) mellem Israel og Emiraterne, skriver avisen Jerusalem Post.

Lord Trimble modtog Nobels fredspris i 1998 for sit arbejde med at løse konflikten i Nord-Irland. Nu mener han at Netanyahu og Bin Zayed bør hædres. Der er tyngde bag nomineringen når den kommer fra en tidligere vinder.

USAs præsident Donald Trump, som fik mæglet Abrahamaftalerne på plads, blev nomineret til Nobel fredsprisen af den tidligere norske FrP-politikere Christian Tybring Gjedde – læs mere HER.

Abrahamaftalerne mellem Israel og Emiraterne, som blev ratificeret i oktober, er den tredje fredsaftale mellem Israel og et arabisk land. Siden har Israel også indgået lignende aftlaler med kongedømmet Bahrain.

Hvis Netanyahu vil blive tildelt Nobel fredsprisen, vil han blive den fjerde israeler som modtager fredsprisen siden den blev uddelt første gang i 1901. Menachem Begin fik fredsprisen for fredsaftalen med Egypten, Yitzhak Rabin og Shimon Peres fik Nobel fredsprisen i 1994 i forbindelse med Oslo-aftalerne.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMå møde i retten efter dette billede
Næste artikelMIFF præsenterede vores arbejde for den israelske nationalforsamling Knesset
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise