Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tyrkiet: – Tak for hjælpen Israel

Israelske redningsfolk leder efter overlevende i murbrokkerne efter jordskælv i Kahramanmaras, Tyrkiet 10. februar 2023. (Foto: Flash90)
Tyrkiets ambassadør i Israel: - I var blandt de første som hjalp os. Jeg hylder alle som deltog i redningsarbejdet. I har reddet 19 tyrkere og oprettede et felthospital på mindre end 24 timer.

Den 13. februar vendte flere hundrede israelske redningsfolk hjem til Israel efter deres deltagelse i redningsarbejdet efter de forfærdelige jordskælv i Tyrkiet. I skrivende stund har mindst 37.000 mennesker mistet livet i jordskælvene som ramte Tyrkiet og Syrien – dødstallet forventes af stige yderligere.

Israelske redningsfolk har været med til at redde 19 personer i live ud af ruinerne. Derudover har Israel oprettet felthospital med læger, speciallæger, røntgen og operationsstuer i Tyrkiet, hvor de også har reddet flere syrere der lever i landet.

– Tusind tak Israel, sagde Tyrkiets ambassadør i Israel, Shakir Ozkan Torunlar, under officiel ceremoni i ben-Gurion lufthavn da redningsfolkene vendte hjem.

– Israel var blandt de første lande som hjalp os. Jeg hylder alle, der deltog i redningsarbejdet, og som straks tog til katastrofeområdet. I har reddet 19 tyrkere. I oprettede også et felthospital som I satte i drift på mindre end 24 timer, fortsatte Torunlar.

Kun nabolandet Aserbajdsjan har sendt større delegation til Tyrkiet end Israel.

Kun nabolandet Aserbajdsjan har sendt en større delegation til Tyrkiet end Israel. 450 israelere deltog i redningsarbejdet i Øst-Tyrkiet.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu hyldede også de israelske redningsfolk:

– I har reddet 19 liv, 19 verdener. Hele Israel har fulgt jeres arbejde med stor stolthed, sagde Netanyahu og tilføjede:

– Vi så jer arbejde i døgndrift i kulden og under hårde omstændigheder. Det var et vanskeligt arbejde. Samtidig viste I hele verden staten Israels gode og sande ansigt: En lille stat med en gigantisk sjæl, der arbejder for at hjælpe mennesker – uanset hvem, uanset hvor, sagde Netanyahu.

Israelerne har reddet flere børn i live ud af murbrokkerne Redningsarbejder Golan Voch fortalte, hvordan det efter mere end et døgn lykkedes dem at befri et 9-årigt barn, som sad fast under murbrokkerne af en sammenstyrtet bygning:

– Det tog os 30 timer at få det 9-årige barn reddet ud, som sad fast to etager under jorden, fortalte han.

I dag rejste Israels udenrigsminister Eli Cohen til Tyrkiet for at udtrykke sin medfølelse på det israelske folks vegne. Cohen mødes også med Tyrkiets udenrigsminister Mevlut Cavusoglu og præsident Recep Tayyip Erdoğan. Mødet ses som en måde for tyrkerne at vise deres taknemmelighed for Israels redningsarbejde.

– Israel står sammen med Tyrkiet i en meget svær tid, og vi vil fortsætte med at hjælpe og leverer nødhjælp, udtalte Cohen, da han ankom til landet.

De israelske redningsarbejdere vendte hjem fra Tyrkiet tidligere end planlagt efterefterretninger om en konkret terrortrussel. Området, hvor israelerne opererede, ligger tæt på Syrien. Tidligere har Iran stået bag flere trusler mod israelske mål i Tyrkiet.

Det israelske felthospital vil forblive i Tyrkiet.

Tyrkiets udenrigsminiser Mevlut Cavusoglu (t.v.) tager imod Israels udenrigsminister Eli Cohen. (Foto: Udenrigsministeriet)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem