Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelsk leder af redningsenhed i Tyrkiet: – Stort privilegium at hjælpe vores nabo med at redde liv

Israel har sendt 150 eksperter i redning og lægehjælp afsted til Tyrkiet for at hjælpe med at redde liv efter flere kraftige jordskælv. (Foto: IDF)
150 særlige israelske militære redningseksperter kæmper mod uret for at redde flest mulige liv i Tyrkiet som er blevet ramt af flere kraftige jordskælv.

Israel har sendt 150 militære redningseksperter til det sydlige Tyrkiet. En mindre israelsk delegation ankom allerede mandag. Israelerne skal hjælpe med at lede efter overlevende i murbrokkerne efter flere kraftige jordskælv har ramt Tyrkiet og Syrien. I skrivende stund er flere tusind blevet dræbt – dødstallet forventes at stige yderligere.

Det vurderes at mindst 5000 mennesker er døde og flere tusind savnes fortsat. De israelske redningsfolk er begyndt at lede efter overlevende i Tyrkiet.

– Det er et stort privilegium for os at kunne hjælpe vores naboer, siger Golan Vach, som leder den israelske enhed som bistår i redningsarbejdet.

De sidste 40 år har Israel sendt enheden på 31 redningsmissioner i hele verden.

– Det er det største jordskælv, vi er rejst til siden Haiti. Vi vil gøre vores bedste for at redde liv og hjælpe det tyrkiske folk, siger han.

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdoğan har takket Israel for hjælpen midt i en meget svær tid for Tyrkiet.

Her ses udstyr på vej fra Israel til Tyrkiet som er ramt af de værste jordskælv i mange år.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem