Historisk møde mellem Lapid og kongen af Bahrain

Historisk! For første gang mødes kong Hamid Bin Issa Al Khalifa med israelsk embedsmand.
Udenrigsminister Yair Lapid under sit møde med Bahrains kong Hamid bin Issa al Khalifa, 30. september 2021. (Foto: GPO)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israels udenrigsminister Yair Lapid mødtes i dag under historisk besøg i Bahrain blandt andet med kongen af Bahrain, hans kongelige højhed Hamid bin Issa al Khalifa, i det kongelige palads i hovedstaden Manama.

– Kongens ledelse og inspiration har ført til et reelt samarbejde, og vores møde sætter kursen for de fremtidige relationer mellem vores lande, udtalte udenrigsminister Lapid efter mødet.

Tidligere på dagen mødtes udenrigsminister Lapid med Bahrains kronprins, Salman bin Hamad Al Khalifa.

– Tak fordi jeg fik muligheden for at være her i dag og vi sammen tager skridt til at opbygge vores relationer, udtalte udenrigsminister Lapid, som tilføjede at mødet var en «model på sameksistens og samarbejde mellem kulturer og religioner».

Det er første gang Bahrains konge og kronpris har officielt møde med en israelsk embedsmand, skriver Times of Israel. Lapid er i Bahrains hovedstad Manama for at åbne Israels nye ambassade i landet. Alt det blev kun muliggjort efter Abraham-aftalerne blev indgået i 2020 mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko. Udenrigsminister Lapid vil desuden underskrive flere bilaterale aftaler med Bahrain. Læs om Abraham-aftalerne HER.

Samtidigt med udenrigsminister Lapids møde med Bahrains kronpris, landede også den første direkte flyvning mellem Bahrain og Israel fra Ben Gurion-lufthavn i Tel Aviv. Piloterne viftede med Bahrains og Israels flag ud af cockpitvinduet efter de landede. Uden Abrham-aftalerne var intet af alt det muligt.

Udenrigsminister Yair Lapid i møde med Bahrains kronprins Salman bin Hamad Al Khalifa i Manama, 30. september 2021.

Læs mere om jøder i Bahrain HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelAbbas FN-tale viser hvorfor han ikke er en fredspartner
Næste artikelSe landsmøde-papirerne med MIFFs årsrapport
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise