Her skal Netanyahu på historisk besøg

Det havde været utænkeligt for blot et år siden.
Benjamin Netanyahu tager historisk besøg til Abu Dhabi i Emiraterne og andre Golflande.
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Premierministerens kontor er i samtaler med Abu Dhabi og Manama om koordinering af Benjamin Netanyahus besøg i Emiraterne og Bahrain den. 9-11. februar, det bekræfter landene overfor avisen Israel Hayom.

Netanyahu starter turen med et møde med Emiratenes kronprins Mohammed Bin Zayed, hvorefter han vil deltage i en række økonomiske møder i Dubai. Derefter planlægges et seks timers besøg i Bahrains hovedstad Manama, hvor den israelske premierminister vil have et officielt møde med kong Hamad bin Isa Al Khalifa og kronprins Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa.

Det er historiske møder som endnu en gang bekræfter at der er nye tider i forholdet mellem Israel og arabiske lande, især landene i Golfen. Det eneste som kunne stoppe det planlagte besøg ville være, hvis Israel tvinges ind i endnu en Corona-nedlukning ved eventuel ukontrolleret smittestigning.

Men foreløbigt er der intet som tyder på det. Israel er på vej ud af sin tredje nedlukning og smitten er heldigvis aftagende. Samtidig er over 30% af den voksne befolkning i Israel allerede blevet vaccineret mod første Corona-vaccinestik, over 10% har fået begge stik.

Netanyahus tidsplan er ikke specificeret endnu og kan blive ændret. I november besøgte Bahrains udenrigsminister Abdullatif bin Rashid Al-Zayani Israel. Det var Bahrains første ministerbesøg i den jødiske stat – læs mere HER.
Læs mere om Abrahamaftalerne HER.

Netanyahu hilser på Bahrains udenrigsminister Abdullatif Al Zayani i Jerusalem, november 2020. Det var første gang Israel fik besøg af en minister fra et Golfland. Etter underskrivning af Abraham-aftalerne er der opstået et helt nyt forhold mellem Israel og flere arabiske lande. (Foto: GPO)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise