Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her skal Netanyahu på historisk besøg

Benjamin Netanyahu tager historisk besøg til Abu Dhabi i Emiraterne og andre Golflande.
Det havde været utænkeligt for blot et år siden.

Premierministerens kontor er i samtaler med Abu Dhabi og Manama om koordinering af Benjamin Netanyahus besøg i Emiraterne og Bahrain den. 9-11. februar, det bekræfter landene overfor avisen Israel Hayom.

Netanyahu starter turen med et møde med Emiratenes kronprins Mohammed Bin Zayed, hvorefter han vil deltage i en række økonomiske møder i Dubai. Derefter planlægges et seks timers besøg i Bahrains hovedstad Manama, hvor den israelske premierminister vil have et officielt møde med kong Hamad bin Isa Al Khalifa og kronprins Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa.

Det er historiske møder som endnu en gang bekræfter at der er nye tider i forholdet mellem Israel og arabiske lande, især landene i Golfen. Det eneste som kunne stoppe det planlagte besøg ville være, hvis Israel tvinges ind i endnu en Corona-nedlukning ved eventuel ukontrolleret smittestigning.

Men foreløbigt er der intet som tyder på det. Israel er på vej ud af sin tredje nedlukning og smitten er heldigvis aftagende. Samtidig er over 30% af den voksne befolkning i Israel allerede blevet vaccineret mod første Corona-vaccinestik, over 10% har fået begge stik.

Netanyahus tidsplan er ikke specificeret endnu og kan blive ændret. I november besøgte Bahrains udenrigsminister Abdullatif bin Rashid Al-Zayani Israel. Det var Bahrains første ministerbesøg i den jødiske stat – læs mere HER.
Læs mere om Abrahamaftalerne HER.

Netanyahu hilser på Bahrains udenrigsminister Abdullatif Al Zayani i Jerusalem, november 2020. Det var første gang Israel fik besøg af en minister fra et Golfland. Etter underskrivning af Abraham-aftalerne er der opstået et helt nyt forhold mellem Israel og flere arabiske lande. (Foto: GPO)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem