18. november blev Abdullatif al-Zayani (t.h.) den første minister fra Bahrain som besøger Israel. Her blev han taget imod af Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi i Ben Gurion-lufthavn i Tel Aviv. (Foto: Det israelske udenrigsministerium)

Det er aldrig sket før

Se nøje på billedet. Det er historisk!

Bahrains udenrigsminister Abdullatif bin Rashid Al-Zayani landede onsdag morgen i Tel Aviv i det som var et historisk besøg i Israel. Aldrig tidligere har en minister fra kongedømmet i Den Persiske Bugt besøgt den jødiske stat.

I løbet af besøget mødtes Al-Zayani med israelske embedsmænd og deltog i et trilateralt møde med Israels premierminister Benjamin Netanahu og USAs udenrigsminister Mike Pompeo, som er på rundrejse i Mellemøsten.

Al-Zayani og hans følge modtaget i Ben Gurion-lufthavn af Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi. Han ønskede sin kollega hjertelig velkommen og understregede at «dette er et historisk besøg», skriver avisen Times of Israel.

Israel og Bahrain underskrev bilaterale aftaler i forbindelse med besøget, blandt andet inden for luftfart og teknologisk samarbejde.

– Dette er ikke noget som sker hver dag, siger en israelsk diplomat om det historiske besøg. Abrahamaftalerne blev underskrevet mellem Israel, Emiraterne og Bahrain 15. september i Washington – læs mere HER.

– Der er et enormt økonomisk potentiale i vores bånd med Emiraterne og Bahrain. Mange her i Udenrigsministeriet har arbejdet med at etablere båndene i mere end 15 år og mange er glade for at vi endelig kan tale åbent om det. Onsdagens besøg af Bahrains udenrigsminister er en kulmination af dette arbejde og bør ikke tages for givet, siger diplomaten.

I oktober var en israelsk delegation på et historisk besøg i den bahrainske hovedstad Manama – læs mere HER. Under besøget kom en formel forespørgelse om at åbne en ambassade i landet. Israel fik grønt lys til at etablere ambassaden i Bahrain forbindelse med den bahrainske udenrigsministers besøg i Israel.

Den bahrainske delegations besøg i Israel er også historisk fordi det var den første kommercielle flyvning mellem Bahrain og Israel i historien:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp