Det er aldrig sket før

Se nøje på billedet. Det er historisk!

18. november blev Abdullatif al-Zayani (t.h.) den første minister fra Bahrain som besøger Israel. Her blev han taget imod af Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi i Ben Gurion-lufthavn i Tel Aviv. (Foto: Det israelske udenrigsministerium)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Bahrains udenrigsminister Abdullatif bin Rashid Al-Zayani landede onsdag morgen i Tel Aviv i det som var et historisk besøg i Israel. Aldrig tidligere har en minister fra kongedømmet i Den Persiske Bugt besøgt den jødiske stat.

I løbet af besøget mødtes Al-Zayani med israelske embedsmænd og deltog i et trilateralt møde med Israels premierminister Benjamin Netanahu og USAs udenrigsminister Mike Pompeo, som er på rundrejse i Mellemøsten.

Al-Zayani og hans følge modtaget i Ben Gurion-lufthavn af Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi. Han ønskede sin kollega hjertelig velkommen og understregede at «dette er et historisk besøg», skriver avisen Times of Israel.

Israel og Bahrain underskrev bilaterale aftaler i forbindelse med besøget, blandt andet inden for luftfart og teknologisk samarbejde.

– Dette er ikke noget som sker hver dag, siger en israelsk diplomat om det historiske besøg. Abrahamaftalerne blev underskrevet mellem Israel, Emiraterne og Bahrain 15. september i Washington – læs mere HER.

– Der er et enormt økonomisk potentiale i vores bånd med Emiraterne og Bahrain. Mange her i Udenrigsministeriet har arbejdet med at etablere båndene i mere end 15 år og mange er glade for at vi endelig kan tale åbent om det. Onsdagens besøg af Bahrains udenrigsminister er en kulmination af dette arbejde og bør ikke tages for givet, siger diplomaten.

I oktober var en israelsk delegation på et historisk besøg i den bahrainske hovedstad Manama – læs mere HER. Under besøget kom en formel forespørgelse om at åbne en ambassade i landet. Israel fik grønt lys til at etablere ambassaden i Bahrain forbindelse med den bahrainske udenrigsministers besøg i Israel.

Den bahrainske delegations besøg i Israel er også historisk fordi det var den første kommercielle flyvning mellem Bahrain og Israel i historien:

Tidligere artikelAfdækket den dybeste terrortunnel Hamas nogensinde har bygget
Næste artikelPalæstinenserne genoptager samarbejdet med Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)