Emiraterne og Bahrain vil for første gang deltage i Holocaust-mindedag

Fem måneder efter Abrahamaftalerne mellem Israel og Golfstaterne, deltager den arabiske verden for første gang i Holocaust-mindedag gennem projektet "Memory in the Living Room".
Flere mio. børn døde under Holocaust. På billedet ses udvalgte fotos af de yngste Holocaust-ofre i "børnenes mindehal" i Yadvashem museet i Jerusalem. Alle de små ofres navne læses op i baggrunden (Foto: Dennis Jarvis, flickr)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)


Mellemøstens historie blev i sandhed skrevet for øjnene af os i 2020 med fire normaliseringsaftaler mellem Israel og arabiske lande! Først var der Abrahamaftalerne med Emiraterne og Bahrain (læs mere HER) og senere kom normaliseringsaftalerne med Sudan (læs mere HER) og Marokko (læs mere HER).

De historiske øjeblikke fortsætter også i 2021 – for første gang vil Emiraterne og Bahrain og den arabiske verden deltage i Holocaust-mindedagen gennem projektet Memory in the Living Room. Omkring 30 bloggere og influencerer fra Emiraterne og Bahrain vil deltage og et arabisktalende Holocaust-vidne vil tale. Under arrangementet vil der være en fælles diskussion på arabisk om Holocaust-erindring og hvordan Holocaust er blevet omtalt i den arabiske verden. Initiativet til arrangementet kommer fra de israelske organisationer Together – Vouch For Each Other (Connecting the Arab sector to the Israeli society) og organisationen Israel-is (Building Bridges Between Young Israelis And The World. By Actively Connecting – Human To Human), skriver avisen Maariv (artiklen er oversat fra hebraisk).

Memory in the Living Room (Minde i stuen) er et socialt initiativ startet for et årti siden af ​​Adi Altshuler. Hensigten med initiativet er markering af Holocaust mellem familie og venner i møder hvor vidner fortæller deres historie, der er også kunstneriske indslag, samarbejde og diskussion. Med årene er projektet vokset, og det afholdes nu i tusindvis af stuer rundt om i Israel og i verden.

Arabisk-israelske Yosef Haddad som er chef i organisationen Together – Vouch For Each Other siger:
– Vi er meget begejstrede for at samarbejde om også at gøre mindet om Holocaust tilgængeligt i den arabiske verden. Vi har overalt i verden – uanset religion og baggrund brug for at lære om Holocaust, huske og mærke forbindelsen til menneskelige skæbner og sværge aldrig igen.

Omri Barry, en af ​​lederne i Living Room Memory, tilføjer:
– På trods af Corona-krisen fortsætter vi en tradition som er blevet international. I år har vi sørget digital tilgang som gør det muligt at afholde virtuelle stuemøder trods begrænsningerne. Vi er meget begejstrede – vi venter på, at flere arabiske lande i kommende år vil deltage i projektet.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise