Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Emiraterne og Bahrain vil for første gang deltage i Holocaust-mindedag

Flere mio. børn døde under Holocaust. På billedet ses udvalgte fotos af de yngste Holocaust-ofre i "børnenes mindehal" i Yadvashem museet i Jerusalem. Alle de små ofres navne læses op i baggrunden (Foto: Dennis Jarvis, flickr)
Fem måneder efter Abrahamaftalerne mellem Israel og Golfstaterne, deltager den arabiske verden for første gang i Holocaust-mindedag gennem projektet "Memory in the Living Room".


Mellemøstens historie blev i sandhed skrevet for øjnene af os i 2020 med fire normaliseringsaftaler mellem Israel og arabiske lande! Først var der Abrahamaftalerne med Emiraterne og Bahrain (læs mere HER) og senere kom normaliseringsaftalerne med Sudan (læs mere HER) og Marokko (læs mere HER).

De historiske øjeblikke fortsætter også i 2021 – for første gang vil Emiraterne og Bahrain og den arabiske verden deltage i Holocaust-mindedagen gennem projektet Memory in the Living Room. Omkring 30 bloggere og influencerer fra Emiraterne og Bahrain vil deltage og et arabisktalende Holocaust-vidne vil tale. Under arrangementet vil der være en fælles diskussion på arabisk om Holocaust-erindring og hvordan Holocaust er blevet omtalt i den arabiske verden. Initiativet til arrangementet kommer fra de israelske organisationer Together – Vouch For Each Other (Connecting the Arab sector to the Israeli society) og organisationen Israel-is (Building Bridges Between Young Israelis And The World. By Actively Connecting – Human To Human), skriver avisen Maariv (artiklen er oversat fra hebraisk).

Memory in the Living Room (Minde i stuen) er et socialt initiativ startet for et årti siden af ​​Adi Altshuler. Hensigten med initiativet er markering af Holocaust mellem familie og venner i møder hvor vidner fortæller deres historie, der er også kunstneriske indslag, samarbejde og diskussion. Med årene er projektet vokset, og det afholdes nu i tusindvis af stuer rundt om i Israel og i verden.

Arabisk-israelske Yosef Haddad som er chef i organisationen Together – Vouch For Each Other siger:
– Vi er meget begejstrede for at samarbejde om også at gøre mindet om Holocaust tilgængeligt i den arabiske verden. Vi har overalt i verden – uanset religion og baggrund brug for at lære om Holocaust, huske og mærke forbindelsen til menneskelige skæbner og sværge aldrig igen.

Omri Barry, en af ​​lederne i Living Room Memory, tilføjer:
– På trods af Corona-krisen fortsætter vi en tradition som er blevet international. I år har vi sørget digital tilgang som gør det muligt at afholde virtuelle stuemøder trods begrænsningerne. Vi er meget begejstrede – vi venter på, at flere arabiske lande i kommende år vil deltage i projektet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem