Overrabbineren for Israel Rav Yosef besøgte den første jødiske børnehave (Mini mirakler) i Emiraterne, sammen med Emiraternes rabbiner Levi Duchman (Foto: @RabbisAlliance, via Twitter)

Første jødisk børnehave åbnet i Emiraterne

Det er ikke kun israelske turister og virksomheder som valfarter til Emiraterne.

Jøder bosætter sig også i Golfstaten, en af dem er Alec Sellem som flyttede til Emiraterne i februar, skriver avisen Jerusalem Post.

– Vi var trætte af Europa og følte os ikke sikre, fortæller Sellem.

I Emiraterne fandt han et land med en visionær ledelse, sikkerhed og omfavnende indbyggere.

Følelsen af sikkerhed understøttes nu også af Abrahamaftalerne som styrker forbindelserne med Israel og giver det jødiske samfund i Dubai en højere profil. Læs mere om Abrahamaftalerne HER.


Sellem fortæller at han er imponeret over meddelelserne fra den emiratiske regering som viser jøder som en integreret del af ​​de mange religiøse minoriteter i landet. Hoteller tilbyder også kosher mad, hvilket har stor symbolsk værdi. Læs mere om kosher mad i Emiraterne HER.

– Kendskabet til jødisk liv og kultur er begrænset, fordi der ikke er en jødisk historie her. Vi ønskede at have et center og et uddannelsesprogram, fortæller Sellem.

Sellem kom i kontakt med andre ledere som arbejder med israelske/emiratiske forbindelser – også Jerusalems viceborgmester Fleur Hassan-Nahoum. Sellem fortalt at han ønsker at åbne en børnehave og et jødisk identitetscenter inden januar 2021. Planen var at åbne en børnehave til børn i alderen 18 måneder til fire år.

– Grundlæggende værdier og principper skal læres. Vi vil basere det på en model i USA, en jødisk verdslig børnehave. Der vil være høje akademiske standarder og vi vil kunne tilgodese forskellige sprog, eksempelvis fransk, engelsk, arabisk og russisk, så de [forældrene] kan vælge et ekstra sprog og blive undervist af indfødte. Det var hvad vi gjorde, og det er den første jødiske børnehave i Emiraterne og i Golfen, fortæller Sellem.

Sellem samarbejder med Rabbi Levi Duchman som er udsendt af Chabad. Børnehaven hedder Mini Miracles (Mini mirakler). Børnehaven er åben for børn af alle trosretninger og kulturer, fortæller Sellem og tilføjer:

– Vi ønsker at bringe børn sammen i et lykkeligt, tolerant og åbent miljø som byder alle velkommen.

Der vil også være et center for jødisk identitet som Abraham Miracles Center for teenagere og voksne. Sellem håber at kunne samarbejde med banebrydende israelske NGO’er inden for områder som landbrugsteknologi.

– Vi vil invitere højtprofilerede talere til at holde foredrag for unge og ældre om forholdet mellem Israel og Golfstaterne, fortæller Sellem.

De vil også se på mangfoldigheden af ​​jøder i dag i verden.

– Det er her vi begynder i to spor – først og fremmest er uddannelse for at forme en stærk identitet og for at skabe forståelse for jøder og om jøder, fortæller Sellem.

Der vil være et kosher køkken, og centret vil vokse organisk, tilføjer Sellem.

Det jødiske samfund i Emiraterne var diskret før, men nu har Sellem stillet en Chanukkah-stage uden for.

– Siden jeg kom hertil har jeg følt mig godt tilpas, og vores menighed er nødt til at tilpasse sig, fordi der kommer mange turister, forklarer Sellem.

– Rabbi Duchman fortæller, at han holder Shabbat hver fredag ​​aften på hoteller, og alle pladser er optaget, og der er nærmest en venteliste af folk som vil deltage i Shabbat. Så udfordringen er at finde balancen for hvad vi har brug for her og nu, og hvad vi har brug for fremadrettet, og sikre, at vi tager os af menigheden og turisterne, og at de alle føler sig velkomne.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp