Bahrains indenrigsminister, og medlem af landets kongefamilie, Rashid bin Abdullah Al Khalifa (t.v.) i samtale med kong Abdullah II af Jordan i 2016. (Foto: Royal Hashemite Court)

– Aftalen med Israel styrker os mod truslen fra Iran

Bahrains indenrigsminister siger aftalen er god for landet.

Bahrains indenrigsminister siger at normaliseringsaftalen med Israel ikke handler om afvisning af palæstinenserne, men at det er et tiltag for at styrke kongedømmet i lys af sikkerhedstruslen fra Iran, skriver avisen Times of Israel.

– Det er ikke en opgivelse af den palæstinensiske sag… Det er for at styrke Bahrains sikkerhed og den økonomiske stabilitet, siger indenrigsminister Rashid bin Abdullah Al Khalifa ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han henviser til Irans adfærd i regionen, som gør at Bahrain og andre sunni-muslimske lande føler sig truet af den islamiske republik.

– Det er ikke smart at se på truslen og vente på den kan ramme os, hvis vi kan gøre noget for at undgå det. Vi er en stat som er fast besluttet på at udvikle vores nationale evner, og vores gamle og moderne strategi er baseret på stærke allierede for at møde potentielle trusler, forklarer indenrigsministeren.

I dag, tirsdag underskriver Bahrain, sammen med De Forenede Arabiske Emirater en aftale om normalisering af forholdet til Israel. Aftalerne underskrives ved en ceremoni i Det hvide hus. Udover at Israel, Bahrain og Emiraterne har Iran som en fælles fjende, deler de tre lande også tætte bånd med Washington.

Bahrain har anklaget det shia-muslimske Iran for at initiere protester fra landets shia-muslimske befolkning, som udgør en majoritet af befolkningen, mod det regerende sunni-muslimske Al-Khalifa-dynasti.

Kongedømmet fik hjælp fra Saudi-Arabien for at slå et oprør ned i 2011 under Det Arabiske Forår. Den lille østat grænser til Saudi-Arabien, en af Irans hovedfjender, og er fuldstændig afhængig af økonomisk støtte derfra.

Palæstinenserne har omtalt Bahrains og Emiraternes normaliseringsaftale med Israel som «en dolk i ryggen». De føler sig svigtet af de arabiske lande – læs MIFF’s artikel om det her.

Læs også MIFF’s artikel: – Ceremonien i Det Hvide Hus er en af ​​Netanyahus største bedrifter.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp