Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk action-serie mest set i den arabiske verden

I sæson tre af Fauda foregår det meste af handlingen i Gaza. (Foto: Netflix)
Tredje sæson af den israelske serie Fauda er populær blandt arabere.

Den israelske tv-serie “Fauda” blev en international succes da den kom på Netflix i 2016. For nylig frigav streamingtjenesten tredje sæson af serien og den er blevet meget populær hos et uventet publikum. Den israelske serie er den mest sete serie i den arabiske verden nu, skriver Algemeiner.

Serien handler om en israelsk undercover-enhed i sikkerhedstjenesten Shin Bet. Serien er den mest sete Netflix-serie i Libanon, den tredje-mest sete i De Forenede Arabiske Emirater og den sjette-mest sete i Jordan.

I tredje sæson, hvor dele af handlingen foregår i Gaza, foregår det meste af dialogen på arabisk. Serieskaberen Avi Issacharoff mener det er en af ​​grundene til at serien er blevet så populær blandt arabiske Netflix-seere.

-Jeg tror ​​en af årsagerne er sproget, ved at Fauda er gået over til arabisk, i tillæg til at vi fortæller historien fra begge sider, ikke kun israelerne, siger Issacharoff som også er journalist i Times of Israel.

Rekordmange ser TV i disse dage grundet Corona-krisen, som har tvunget flere hundrede millioner mennesker til at blive hjemme.

-Naturligvis spiller Corona også en rolle. Folk sidder derhjemme og har ikke noget at lave. Så ser man på det meste, selv om det betyder at se en israelsk serie.

Lande som Libanon har i årtier haft love om boykot af israelske produkter. Det er også forbudt for libanesere at have kontakt med israelere. Alligevel har det ikke forhindret den israelske serie i at blive meget populær. Lior Raz som er medskaber af serien og spiller hovedrollen som Doron, siger at seriens succes i den arabiske verden er “meget, meget spændende.”

-Vi er meget glade for at vi har formået at nå den arabiske offentlighed, som vi normalt ikke har nogen kontakt med, fortæller han.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem