Hundredvis af nye politifolk skal stoppe voldsbølgen i det arabiske samfund

Drabsbølge hærger det arabiske samfund i Israel. I skrivende stund er 89 israelske-arabere blevet myrdet i år.
Politiet ved stedet hvor israelsk-arabisk mand blev fundet myrdet i byen Rameh 15. august 2021. (Foto: Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

De seneste år hærges det arabiske samfund i Israel en volds- og drabsbølge. Sidste år blev 96 israelske-arabere myrdet og 2021 ser ud til at blive endnu mere blodig. Den 27. august 2021 kunne MIFF berette om at 73 israelske-arabere var blevet myrdet i 2021, nu er antallet af ofre allerede steget til 89. Mordene dækker alt fra familie-stridigheder, mafia opgør og ofte også vold mod kvinder (æresdrab og vold mod kvinder er et stigende problem i det arabiske samfund i Israel.

I går blev en mand i 30’erne skudt og dræbt i sin bil i Negev-ørkenen, mordet skete blot en dag efter to mænd blev skudt og dræbt – en af dem under et bryllup. Nu lover israelske myndigheder at tage kampen op mod de kriminelle ved at rekruttere flere hundrede politifolk og samarbejde med Shin Bet (den israelske sikkerhedstjeneste), skriver Times of Israel.

Ifølge Israels sikkerhedsminister Omer Bar Lev skal der rekrutteres 1100 nye politifolk til arbejdet. De nye politifolk vil blive ansat efter det nye statsbudget forventes vedtaget i løbet af de kommende uger. Der vil gå flere måneder inden tiltagene vil kunne mærkes.

– Kortene på bordet, det her er ikke kun et problem som skyldes kriminelle familier. Det her er et bredt fænomen ledet af ekstremister som har overtaget kontrollen i de arabiske gader, udtaler sikkerhedsminister Bar Lev.

Sikkerhedsministeren tilføjer at politiet ikke kan løse problemet alene og efterlyser mere lederskab blandt arabiske ledere og et opgør med de over 400.000 ulovlige våben i cirkulation i Israel – størstedelen af de ulovlige våben cirkulerer i landets arabiske samfund.

Omkring 20% af Israels befolkning på over 9 millioner er arabere.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNorge deltager ikke på politisk niveau i Durban IV
Næste artikelIsrael, Emiraterne, Bahrain & Marokko i historisk fælles FN-erklæring for kvinders engagement i fred og diplomati
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise