Her ses ex-medlem af Pink Floyd Roger Waters skyde fra scenen og iført nazi uniform. (Roger Waters The Wall Live, US AIrways. Foto: Devon Christopher Adams @nooccar, 15. maj 2012, flickr)

Ny dokumentar: The Dark Side of Roger Waters

Er Roger Waters «en rådden jødehader»?

MIFF har tidligere skrevet om, hvordan Roger Waters, der er ex-medlem af det britiske megaband Pink Floyd bruger sin stjernestatus og scenen til at sprede grov antisemitisme og Israel-had. For få månder siden gav Waters også koncerter i Danmark. I Den forbindelse udtalte formand for Det Jødiske Samfund i Danmark: – Roger Waters er med til at gøde jorden med mere antisemitisme

Nu har den britiske organisation Campaign Against Antisemitism publiceret ny dokumentar om Roger Waters.

Roger Waters har været i den britiske musikbranche i årtier. Han er sanger, sangskriver, aktivist, kendt som basist og var med til at grundlægge megabandet Pink Floyd. Han er 80 år gammel og var med til at starte progressiv rock i Storbritannien med ikoniske albums som «The Dark Side of the Moon» og «The Wall». Pink Floyd har haft stor indflydelse på musikbranchen – eksempelvis hjalp bandmedlemmet David Gilmour, den britiske sangerinde Kate Bush med at lave en demo tape, hvilket førte til at hun fik sin første pladekontrakt og udgav sit første album i 1978.

Roger Waters forlod bandet i 1985 og satte turbo på sin solokarriere og aktivisme.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp