Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ny dokumentar: The Dark Side of Roger Waters

Her ses ex-medlem af Pink Floyd Roger Waters skyde fra scenen og iført nazi uniform. (Roger Waters The Wall Live, US AIrways. Foto: Devon Christopher Adams @nooccar, 15. maj 2012, flickr)
Er Roger Waters «en rådden jødehader»?

MIFF har tidligere skrevet om, hvordan Roger Waters, der er ex-medlem af det britiske megaband Pink Floyd bruger sin stjernestatus og scenen til at sprede grov antisemitisme og Israel-had. For få månder siden gav Waters også koncerter i Danmark. I Den forbindelse udtalte formand for Det Jødiske Samfund i Danmark: – Roger Waters er med til at gøde jorden med mere antisemitisme

Nu har den britiske organisation Campaign Against Antisemitism publiceret ny dokumentar om Roger Waters.

Roger Waters har været i den britiske musikbranche i årtier. Han er sanger, sangskriver, aktivist, kendt som basist og var med til at grundlægge megabandet Pink Floyd. Han er 80 år gammel og var med til at starte progressiv rock i Storbritannien med ikoniske albums som «The Dark Side of the Moon» og «The Wall». Pink Floyd har haft stor indflydelse på musikbranchen – eksempelvis hjalp bandmedlemmet David Gilmour, den britiske sangerinde Kate Bush med at lave en demo tape, hvilket førte til at hun fik sin første pladekontrakt og udgav sit første album i 1978.

Roger Waters forlod bandet i 1985 og satte turbo på sin solokarriere og aktivisme.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem