Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Taske med davidstjerne og sæbe fundet ved indgang til Holocaust udstilling i Sverige

Tasken med antisemitiske effekter blev fundet ved indgangen til Norrköpings stadsmuseum (Foto: Micael Wahlberg, https://www.norrkopingsstadsmuseum.se/om-museet/)
Der var også antisemitisk læsestof i tasken.

I mange år efter Anden Verdenskrig har der været rygter om nazisternes brug af jødiske lig til fremstilling af sæbe. Der er aldrig fundet beviser som understøtter rygtet, skriver Times of Israel.

Ifølge SVT blev tasken efterladt uden for Stadsmuseum Norrköping, ca. 145 km sydvest for Stockholm. Tasken blev fundet dagen efter åbning af udstillingen Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu. Tasken blev fundet på den internationale mindedag for Holocaust.

I følge Peter Lyrander, kommunens sikkerhedsrepræsentant, vil hændelsen sandsynligvis blive behandlet som en intimiderings-hændelse. Der er ingen mistænkte i sagen.

Antallet af antisemitiske hændelser i 2018 i Sverige steg med 53 procent i forhold til tallene fra 2016, ifølge den officielle statistik.

Læs MIFFs artikel om antisemitisme i forbindelse med Krystalnatten i Sverige, Danmark og Norge her.

Læs MIFFs artikler om antisemitisme i Malmø her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem