Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

AJC har lavet video om det jødiske folk på arabisk

American Jewish Committee (AJC) har lagt første YouTube video op om det jødiske folk på arabisk. (Foto: Skærmdump fra YouTube)
American Jewish Committee (AJC) har lavet animeret videoserie på YouTube om jødisk liv, historie og aktuelle forhold.

American Jewish Committee (AJC) ønsker at engagere de flere hundred millioner arabisktalende i verden på en direkte måde. Dermed håber vi at lægge fundamentet for tættere bånd mellem jøder og arabere i fremtiden, udtaler AJCs administrerende direktør David Harris, skriver Jerusalem Post.

Videoserien som kan findes på Youtube hedder An al-Yahud (om det jødiske folk). I videoerne vises jødisk liv, jødisk historie og aktuelle forhold, ifølge AJC.

Den første video er en kort animeret film om jødisk historie. Den næste video lægges op på YouTube i løbet februar.​ 

AJC har også oprettet grupper på Facebook, Twitter og YouTube for at skabe dialog om videoserien.

-Med videoserien kan vi nå ud til den arabiske verden ved at fortælle om det jødiske folks historie ud fra et jødisk perspektiv – noget som mange seere måske aldrig har hørt før. Ved at bruge de sociale medier ønsker vi at engagere de flere hundred millioner arabisktalende i verden på en direkte måde. I Mellemøsten, Nordafrika og resten af verden og dermed lægge grundlaget – håber vi for et dybere bånd mellem jøder og arabere i fremtiden.

Videoserien blev lanceret mindre end en uge efter AJC arrangerede besøg i Auschwitz for delegation af muslimske ledere.


Du kan se videoen her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem