Truet på livet efter Auschwitz-besøg

Shia-muslimsk imam har søgt asyl i Frankrig efter trusler på livet.

En stor gruppe af prominente muslimske ledere besøgte Auschwitz-Birkenau koncentrationslejr sammen med medlemmer af American Jewish Committee (AJC). Det er 75 år siden dødslejren blev befriet. (Foto: American Jewish Committee)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Torsdag den 23. januar besøgte en stor delegation af muslimske ledere Auschwitz-Birkenau i anledning af 75-årsdagen for befrielsen af ​​den tidligere dødslejr. Aldrig før havde så mange højtstående muslimske ledere besøgt en af ​​de nazistiske udryddelseslejre. Nu har en af ​​deltagerne søgt asyl i Frankrig efter han er blevet udsat for dødstrusler i sit hjemland, skriver Jerusalem Post.

Den libanesiske shiitiske imam Sheikh Mohamad Ali El Husseini var en af ​​25 muslimske ledere der deltog i delegationen, som blev organiseret i samarbejde med American Jewish Committee (AJC). Under besøget modtog El Husseini flere trusler på livet på de sociale medier og i sit hjemland blev han beskyldt for “at have mødt israelske agenter”.

Libanon har en lov der forbyder kontakt med israelske embedsmænd, men der var angiveligt ingen israelske embedsmænd med i Auschwitz-delegationen. Den libanesiske terrorgruppe Hizbollah menes at stå bag rygterne.

El Husseini har været en frittalende kritiker af Hizbollah og kritiseret dem for at fremme iranske interesser på bekostning af den libanesiske stat og folk. Han har også talt om forsoning mellem jøder og muslimer og postet opslag på hebraisk som marginaliserer religiøse tekster der støtter vold på sin Facebook-side.

Efter det tre dage lange besøg i Polen hvor den muslimske delegation besøgte flere Holocaust-mindesmærker, valgte El Husseini ikke at vende tilbage til sit hjemland Libanon af frygt for sit eget liv. Han har nu ansøgt om asyl i Frankrig.

AJC’s rabbiner, David Rosen, siger organisationen vil gøre hvad den kan for at hjælpe imamen blandt andet ved at skrive en anbefaling til de franske myndigheder.

-Mohamad Husseini er et eksempel på mod og integritet, som vi langsomt men sikkert ser mere af i den arabiske verden, til trods for de farer vi har set Auschwitz-besøget har ført til, siger Rabbi Rosen og tilføjer:

-Denne historie fremhæver også det faktum at elementer i den muslimske verden fortsætter med at score selvmål ved at fremstille islam som værende fjendtlig indstillet i respekten over for andre og til at anerkende afskyelige tragedier. Det gør ikke noget godt for billedet af islam eller de arabiske samfund, konkluderer han.

Tidligere artikelOrganisationer hjælper israelere som bor tæt på Gaza med PTSD
Næste artikel12 soldater såret i mistænkt terrorangreb
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.