Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

15,6% af italienerne tror ikke på Holocaust er sket

Næsten 10 millioner italienere tror ikke på Holocaust er sket, viser ny undersøgelse. (Foto: Faris Algosaibi, Flickr)
I 2004 var det kun 2,7% som ikke troede på Holocaust er sket.

Mere end 15 procent af italienerne tror ikke på Holocaust er sket, viser en ny undersøgelse. Det som måske er endnu mere alarmerende er at i 2004 var det kun 2,7 procent som havde den mening, skriver Jerusalem Post.

-Tellene beviser, at vores advarsler om hvad der sker i landet, er korrekte, siger Ruth Dureghello, leder af det jødiske samfund i Rom.

Siden 1989 har forskningsinstituttet Eurispes i Rom spurgt den italienske befolkning ind til en række generelle emner, samt aktuelle spørgsmål. I 2020 blev respondenterne stillet en række spørgsmål om jøder og antisemitisme.

Mere end en ud af seks svarede at de ikke troede på at Holocaust er sket. Det er mere end fem gange så mange som da instituttet stillede samme spørgsmål i 2004.

-At stadig flere benægter Holocaust viser at der er et akut behov for en dyb refleksion i vores samfund – vi kan begynde med vores kulturelle institutioner og vores samfunds tilstand – især blandt unge, siger Dureghello.

Ifølge Eurispes er benægtelsen af ​​Holocaust størst blandt de centrumvenstre vælgerne (23,5%) og tilhængere af den populistiske Femstjernebevægelsen (18,8%). Cirka en tredjedel af dem der identificerer sig som centrum-højre eller højreorienterede vælgere svarer i undersøgelsen at de tror jøder kontrollerer økonomien, de finansielle institutioner og nyhederne.

61 procent siger at de mener antisemitisme er et reelt problem i Italien.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem