Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Europæisk overrabbiner advarer mod stigende antisemitisme

Overrabbiner Pinchas Goldschmidt. (Foto: https://www.flickr.com/photos/art17tfeu/)
Overrabbiner Pinchas Goldschmidt advarer om, at det blegnende minde om Holocaust, radikal islamisme og højreekstremisme har åbnet op for ny bølge af antisemitisme i Europa.


Overrabbiner Pinchas Goldschmidt advarer om, at det blegnende minde om Holocaust, radikal islamisme og højreekstremisme har åbnet op for ny bølge af antisemitisme, som hærger Europa, skriver Yediot Ahronoth.

Overrabbineren i the Conference of European Rabbis har udtalt, at den tilbagevendende antisemitisme i Europa udgør en eksistentiel trussel mod de jødiske menigheder.

“Angrebet mod synagogen i Halle på Yom Kippur, hvor to forbipasserende blev myrdet, er en af de seneste voldelige manifestationer af antisemitisme,” tilføjede han.

Overrabiner Goldschmidt talte under overrækkelsen af Moshe Rosen Prisen til Andrea Riccardi, grundlæggeren af den katolske velgørenhedsorganisation Sant’Egidio. Prisen, som blev overrakt i Rom, anerkender ikke-jøder, der fremmer dialog, forståelse og tolerance for at sikre en jødisk fremtid i Europa. 

Tidligere i år advarede overrabbiner Goldschmidt om, at forslag om forbud mod drengeomskærelse (Brit Milah) af religiøse årsager og forbud mod jødisk slagtning (Shchitah) forhindrede jøder i at føle sig velkomne i Europa. Forslagene blev stillet i en atmosfære, hvor antisemitisme stiger i sit omfang.

“Vi bliver nødt til at erkende de hårde udsagn fra de europæiske samfund imod os,” sagde Goldschmidt til Yediot Ahronoth tilbage i maj.

“De fortæller os i al sin enkelhed, at hvis I jøder vil forblive her blandt os, så skal I holde op med at være jøder. De fortæller os, at vores traditioner, omskærelse og kosher slagtning er uoplyste og oldnordiske. Men vi vil kæmpe for vores traditioner.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem