Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Rekord mange jøder har lavet Aliyah siden 7. oktober-massakren mod Israel

Israel er det jødiske folks nødhavn. Siden 7. oktober-massakren mod Israel er rekord mange jøder flygtet fra eksplosiv antisemitisme. Her ses etiopiske jøder ankomme til Israel, 3. december 2020. (Foto: Eitan Elhadez-Barak/TPS)
Flere jøder flygter fra eksplosiv antisemitisme.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, har landets ministerium for immigration og absorption set en rekord i antal jøder der laver Aliyah til verdens eneste jødiske stat, skriver Jewish Press.

Siden 7. oktober-massakren i 2023 har 12.745 jøder lavet Aliyah til Israel. Heraf kommer omkring 8.300 jøder fra Rusland, omkring 900 fra USA, omkring 400 fra Frankrig og 400 fra Ukraine. Der er også kommet jøder fra lande som Cypern, Hviderusland, Argentina, Sydafrika, Colombia og Australien.

Jøderne der har lavet Aliyah er både både børnefamilier og ældre.

Alene i oktober 2023 lavede 781 jøder Alivyah. I november 2023 steg antallet til til 1.466 jøder, i december 2023 steg antallet af jøder til 2.145, og i første kvartal af 2024 har 3.074 jøder lavet Aliyah i marts.

Eksplosiv antisemitisme – også i Danmark, i går kunne MIFF fortælle at Finn Rudaizky (DF), der har været politiker i en menneskealder og i dag medlem af Borgerrepræsentationen og Region Hovedstaden.

Ridderkorset og eksplosiv antisemitisme, Rudaizky har netop været til audiens hos Kongen og takket for Kongehusets tildeling af Ridderkorset. I den forbindelse sagde Rudaizky til Kongen: – Hvis antisemitismen i Danmark fortsætter i det nuværende tempo, så varer det ikke længe før vi ser eksempler på, at dansk-jødiske familier konkret tager konsekvensen af deres overvejelser, om at forlade Danmark. Det har været udviklingen i Malmø og jeg lytter mig til, at det i Danmark også kan blive konsekvensen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem