Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Trump mener han har grund til at være vred på Israel og Netanyahu

Her ses Israels nuværende premierminister Benjamin Netanyahu med USA's forhenværende præsident Donald Trump i Det Hvide Hus. (Foto: Kobi Gideon / Flickr)
- Måske Benjamin Netanyahu burde ringe til Mar-a-Lago, skriver Ariel Kahana i Israel Hayom.

Donald Trumps chancer for at blive valgt igen som præsident er skyhøje, mener veteranjournalist Ariel Kahana i den højreorienterede israelske avis Israel Hayom.

Men det er et problem for Israel, påpeger Kahana. Fordi Trump er vred på premierminister Benjamin Netanyahu – det har han sagt både i offentlige og private samtaler.

– Trump mener han har grund til at være vred på Israel – især på Netanyahu og de jødiske vælgere [i USA], der ikke blev lokket af hans historiske pro-Israel politik og i stedet valgte Joe Biden ved 2020-valget, skriver Kahana. Det store flertal af amerikanske jøder, har i årtier foretrukket demokratiske præsidentkandidater frem for republikanske.

Trump er vred på Netanyahu, fordi han mener den israelske leder var første udenlandske statsoverhoved, der lykønskede Biden efter 2020-valget.

– Fakta understøtter ikke Trumps fejlagtige slutning. Netanyahu var blandt de første, der sendte sine lykønskninger til USA’s nyvalgte præsident – alligevel nægter Trump at give slip på sin falske anklage, skriver Kahana.

– Der er over et år til præsidentvalget – måske Netanyahu bør tage initiativ til en telefonsamtale med Trump, slutter Ariel Kahana.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem