Robert F. Kennedy blev myrdet af palæstinensisk militant i 1968. Nu kan morderen være på være ud af fængsel. (Foto: Wikipedia)

– Min far blev myrdet fordi han støttede Israel

Sirhan Sirhan, palæstinenseren som myrdede Robert Kennedy, står til at blive løsladt efter 53 års fængsel.

Løsladelseskomite i Californien har besluttet at den palæstinensiske gerningsmand Sirhan Sirhan som myrdede Robert F. Kennedy i 1968 kan prøveløslades. Det har fået Kennedys ældste søn til at reagere kraftigt.

– To kommisærer løsladelseskomiteen bestående af 18 medlemmer har begået en grov fejl ved at anbefale at manden som myrdede min far løslades. Jeg kan forstå at der er forskellige opfattelser (inkl. min familie) af hvorvidt min fars morder har udstået sin straf eller ej. Men følelser og meninger ændre hverken fakta eller historie, understreger tidligere kongresmedlem Joseph P. Kennedy II.

Robert Kennedy som er afdøde John F. Kennedys lillebror stod til at blive valgt til Demokraternes præsidentkandidat da han blev myrdet af palæstinenseren Sirhan Sirhan under valgkampagne i 1968 i Los Angeles. Sirhan Sirhan blev først dødsdømt, i 1972 blev dommen omstødt til livstid. Joseph Kennedy fortæller at hans far blev myrdet fordi han støttede Israel og tilføjer at mange sikert vil juble over at morderen nu vil blive frigivet.

– Sirhan Sirhan myrdede min far fordi han støttede Israel. Han blev idømt dødsstraf ved retten. Alligevel er han en fri mand nu, der vil uden tvivl være mange som deler hans syn som nu vil juble. Der må ikke herske tvivl om at hans løsladelse vil blive fejret af dem som mener at politisk uenighed løses med våben, påpeger Kennedy.

77-årige Sirhan har siddet i fængsel i 53 år og søgt om prøveløsladelse i 16 år. Domstolens beslutning betyder ikke nødvendigvis at morderen løslades. Afgørelsen skal først igennem 3 måneders vurdering. I sidste ende vil beslutningen være op til den demokratiske guvernør Gavin Newsom.

– Jeg håber at beslutningen om løsladelse vil blive rullet tilbage når den nu skal gennemgås og at Californiens guvernør, hvis han står overfor valget om at løslade ham, vil sørge for at han forbliver fængslet og afsoner sin straf, sier Kennedy.

Ethel og Robert F. Kennedy havde 11 børn, af dem lever 9 i dag, 2 af dem – Robert F. Kennedy Jr. og Douglas Kennedy, har støttet løsladelsen. Alle andre familiemedlemmer har modsat sig løsladelsen.

– Vi savner ham i hvert eneste øjeblik af hver eneste dag og kæmper for at forstå hvorfor hans morder skal have lov til at blive løsladt og nyde sit otium som han så ondskabsfuldt stjal fra vores far, siger Robert Kennedys ældste søn.

77-årige Sirhan Sirhan kan blive løsladt efter 53 år i fængsel for at myrde Robert Kennedy for sin støtte til Israel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp