– Min far blev myrdet fordi han støttede Israel

Sirhan Sirhan, palæstinenseren som myrdede Robert Kennedy, står til at blive løsladt efter 53 års fængsel.
Robert F. Kennedy blev myrdet af palæstinensisk militant i 1968. Nu kan morderen være på være ud af fængsel. (Foto: Wikipedia)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Løsladelseskomite i Californien har besluttet at den palæstinensiske gerningsmand Sirhan Sirhan som myrdede Robert F. Kennedy i 1968 kan prøveløslades. Det har fået Kennedys ældste søn til at reagere kraftigt.

– To kommisærer løsladelseskomiteen bestående af 18 medlemmer har begået en grov fejl ved at anbefale at manden som myrdede min far løslades. Jeg kan forstå at der er forskellige opfattelser (inkl. min familie) af hvorvidt min fars morder har udstået sin straf eller ej. Men følelser og meninger ændre hverken fakta eller historie, understreger tidligere kongresmedlem Joseph P. Kennedy II.

Robert Kennedy som er afdøde John F. Kennedys lillebror stod til at blive valgt til Demokraternes præsidentkandidat da han blev myrdet af palæstinenseren Sirhan Sirhan under valgkampagne i 1968 i Los Angeles. Sirhan Sirhan blev først dødsdømt, i 1972 blev dommen omstødt til livstid. Joseph Kennedy fortæller at hans far blev myrdet fordi han støttede Israel og tilføjer at mange sikert vil juble over at morderen nu vil blive frigivet.

– Sirhan Sirhan myrdede min far fordi han støttede Israel. Han blev idømt dødsstraf ved retten. Alligevel er han en fri mand nu, der vil uden tvivl være mange som deler hans syn som nu vil juble. Der må ikke herske tvivl om at hans løsladelse vil blive fejret af dem som mener at politisk uenighed løses med våben, påpeger Kennedy.

77-årige Sirhan har siddet i fængsel i 53 år og søgt om prøveløsladelse i 16 år. Domstolens beslutning betyder ikke nødvendigvis at morderen løslades. Afgørelsen skal først igennem 3 måneders vurdering. I sidste ende vil beslutningen være op til den demokratiske guvernør Gavin Newsom.

– Jeg håber at beslutningen om løsladelse vil blive rullet tilbage når den nu skal gennemgås og at Californiens guvernør, hvis han står overfor valget om at løslade ham, vil sørge for at han forbliver fængslet og afsoner sin straf, sier Kennedy.

Ethel og Robert F. Kennedy havde 11 børn, af dem lever 9 i dag, 2 af dem – Robert F. Kennedy Jr. og Douglas Kennedy, har støttet løsladelsen. Alle andre familiemedlemmer har modsat sig løsladelsen.

– Vi savner ham i hvert eneste øjeblik af hver eneste dag og kæmper for at forstå hvorfor hans morder skal have lov til at blive løsladt og nyde sit otium som han så ondskabsfuldt stjal fra vores far, siger Robert Kennedys ældste søn.

77-årige Sirhan Sirhan kan blive løsladt efter 53 år i fængsel for at myrde Robert Kennedy for sin støtte til Israel.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNetanyahu udfordres af eget parti
Næste artikel– Hvis jeg vinder valget flyttes ambassaden til Jerusalem
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise