– Håber dagens amerikanske politik fortsætter i flere år

Uanset hvem der bliver amerikansk præsident.
Israels premierminister Benjamin Netanyahu på talerstolen i det israelske parlament. (Illustrasjonsfoto: GPO)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Premierminister Benjamin Netanyahu roste søndag præsident Donald Trumps politik i Mellemøsten, selv om han åbent undgik at vælge side tæt på det amerikanske præsidentvalg 3. november. Netanyahu sagde under pressebriefingen at tværpolitisk støtte i USA har været en af «grundstenene i den amerikansk-israelske alliance», skriver avisen Israel Hayom.

Han fortsatte med at sige at «alliancen aldrig har været stærkere» og hyldede en del af afgørelsen som Trump har truffet til fordel for Israel i løbet af hans præsidentskab.

Netanyahu roste USAs hårde holdning overfor Iran, anerkendelsen af Jerusalem som Israels hovedstad, anerkendelsen af israelsk suverænitet over Golanhøjderne, den tolerante tilnærmelse til israelske bosættelser og de nye diplomatiske aftaler mellem Israel og tre arabiske lande.

Uanset om det bliver Republikanernes præsidentkandidat Donald Trump som fortsætter i fire år til, eller om det bliver Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden som flytter ind i Det hvide hus, håber Netanyahu at dagens amerikanske politik fortsætter.

– Jeg kan kun håbe på at politikken, som isolerer Iran og høster frugterne af fred, en fred forankret i det israelske folks realitet på jorden, og den arabiske befolkning i regionen. Jeg kan kun håbe på at politikken fortsætter i mange år fremover, siger han.

Selv om Netanyahu understreger at den tværpolitiske støtte til Israel i USA er ekstrem vigtig, har Netanyahu flere gange i løbet af det seneste årti stillet sig på Republikanernes side. Netanyahu havde et relativ køligt forhold til den Demokratiske præsident Barack Obama og holdt en kontroversiel tale mod Iran-aftalen i USA’s Kongres – læs mere her på norsk.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise