Trump en klar favorit hos israelerne

Spørgeundersøgelse viser et flertal af israelerne foretrækker præsident Donald Trump genvælges.

Donald Trump er Republikanernes præsidentkandidat, mens Joe Biden er Demokraternes kandidat. (Foto: Det hvide hus)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

En spørgeundersøgelse viser at 63,3 procent af israelerne foretrækker at præsident Donald Trump genvælges, mod blot 18,8 procent som håber på at hans rival Joe Biden bliver USAs næste præsident, skriver avisen Jerusalem Post.

Et stort flertal af de adspurgte mener Trump vil være den bedste præsident for israelske interesser, mens et mindretal mener det samme om Biden. 10,4 procent mener at begge kandidater vil være like positive set med israelske øjne.

Respondenterne blev også spurgt om det personlige bånd mellem Trump og Israels premierminister Benjamin Netanyahu, og den potentielle indvirkning det kan få for relationerne mellem USA og Israel. 50,9 procent af de adspurgte mener et valg af Biden vil svække forholdet mellem landene grundet Trumps særlige relation til staten Israel.

Samtidig svarer 43,5 procent at de ikke mener det har betydning hvem der bliver USA’s præsident eller premierminister i Israel. De mener USA uanset vil være en «sand ven» af Israel.

Mens israelerne foretrækker Trump, er Demokraternes præsidentkandidat langt mere populær blandt amerikanske jøder. 67 procent af amerikanske jøder siger at de vil stemme på Biden, mod 30 procent som vil stemme på Trump – læs MIFF’s artikel om det på norsk her.

På spørgsmålet om hvad israelere mener om amerikanske jøders stemmemønster, svarer 48,2 procent at de mener støtten til Demokraterne er «forkert», mod 35,5 procent af israelerne som mener støtten er «rigtig». 16,3 procent er usikre.

87,8 procent af israelerne svarer at valget i USA er noget som optager dem.

Tidligere artikelIsrael har passeret 2000 Corona-dødsfald
Næste artikelIDF specialstyrker har udført hemmelig operation – ødelagde to syriske forposter
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)