Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Jeg vil aldrig lade Iran få atomvåben

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu talte ved AIPAC via videolink fra Jerusalem. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Benjamin Netanyahu talte ved AIPAC via videolink fra Jerusalem.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu talte under AIPAC-konferencen i Washington søndag. På grund af valget i Israel den 2. marts talte Netanyahu med de 18.000 deltagere ved AIPAC via videolink fra Jerusalem.

-På min vagt vil Iran aldrig få adgang til atomvåben, sagde Netanyahu.

Den israelske premierminister pegede også på den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah i Libanon, som han mener er den næststørste trussel mod Israel efter et Iran med atomvåben. Han pegede på Hizbollahs iver efter at få adgang til præcisionsstyrede raketter.

-Vi gør alt for at forhindre Hizbollah får adgang til præcisionsstyrede missiler, som har mulighed for at ramme mål langt inde i Israel, fortalte han.

Netanyahu talte også om Israels forhold til den arabiske og muslimske verden som bliver stadigt bedre. I dag er det kun et lille antal lande Israel ikke har nogen kontakt med.

-Vi ser en normalisering i dag i forholdet til arabiske lande. De respekterer vores styrke, vores økonomi og vores innovation. Det er den bedste vej til fred. Fred gennem styrke, sagde Netanyahu.

Også den politiske rival, Benny Gantz fra partiet Kahol Lavan, talte ved AIPAC via videolink fra Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem