– Enhver som bruger sin politiske bevægelse til at dæmonisere Israel er ikke en ven af Israel

AIPAC-chef Howard Kohr mener den tværpolitiske støtte til Israel er truet.

Howard Kohr advarede om at der er kræfter i USA som truer Israels tværpolitiske støtte. (Foto: Bjarte Bjellås)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Under åbningen af AIPAC-konferencen 2020 i Washington sagde AIPAC-direktør Howard Kohr at der i dag er en øget trussel mod USAs mangeårige og tværpolitiske støtte til Israel. Han pegede på at der findes politikere og styrker i USA som truer det amerikanske venskab med Israel, blandt andet ved at true med at bruge amerikansk bistand som et pressionsmiddel mod Israel.

-I årtier har vi opbygget en bred og tværpolitisk støtte til Israel. Denne støtte, som består af både demokrater og republikanere, har stået fast uanset hvem der har været præsident. Men i dag er dette fundament i fare for at blive ødelagt på en måde det aldrig har været før, advarede Kohr.

AIPAC er en tværpolitisk interesseorganisation, som har til formål at fremme Israels interesser i amerikansk politik. 18.000 delegerede deltager ved konferencen. Nogle støtter demokraterne, andre støtter republikanerne. Kohr advarede – uden at nævne nogen ved navn – at der er politikere og politiske bevægelser, der i dag truer den langvarige amerikanske støtte til Israel.

De siger, at de støtter Israels ret til at eksistere, men det er ikke op til debat. Israel eksisterer, sagde AIPAC-direktøren, før han fortsatte med at advare:

-De siger de støtter Israels ret til at forsvare sig selv, men hver gang Israel forsvarer sig selv fordømmer de Israel. De er hurtige til at dømme Israel for den fastlåste situation i Mellemøsten, men det kræver jo to parter for at kunne forhandle. Palæstinenserne vil ikke engang komme til forhandlingsbordet.

Kohr sagde videre at Israel ikke har råd til at have falske venner.

-Lad mig sige det ligeud: Enhver som bruger sin politiske bevægelse til at dæmonisere Israel er ikke en ven af ​​Israel, sagde han til stor bifald fra salen.

Afslutningsvis takkede AIPAC-direktøren USAs præsident Donald Trump og hans administration for alt de har gjort for Israel. Han takkede også de ledende demokrater og republikanere for deres mange års støtte til den jødiske stat.

-Israel ville være svagere, mere isoleret og mere sårbar uden USAs støtte.

Tidligere artikelMIFF har nået ny rekord i Danmark
Næste artikel– Jeg vil aldrig lade Iran få atomvåben
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)