Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Enhver som bruger sin politiske bevægelse til at dæmonisere Israel er ikke en ven af Israel

Howard Kohr advarede om at der er kræfter i USA som truer Israels tværpolitiske støtte. (Foto: Bjarte Bjellås)
AIPAC-chef Howard Kohr mener den tværpolitiske støtte til Israel er truet.

Under åbningen af AIPAC-konferencen 2020 i Washington sagde AIPAC-direktør Howard Kohr at der i dag er en øget trussel mod USAs mangeårige og tværpolitiske støtte til Israel. Han pegede på at der findes politikere og styrker i USA som truer det amerikanske venskab med Israel, blandt andet ved at true med at bruge amerikansk bistand som et pressionsmiddel mod Israel.

-I årtier har vi opbygget en bred og tværpolitisk støtte til Israel. Denne støtte, som består af både demokrater og republikanere, har stået fast uanset hvem der har været præsident. Men i dag er dette fundament i fare for at blive ødelagt på en måde det aldrig har været før, advarede Kohr.

AIPAC er en tværpolitisk interesseorganisation, som har til formål at fremme Israels interesser i amerikansk politik. 18.000 delegerede deltager ved konferencen. Nogle støtter demokraterne, andre støtter republikanerne. Kohr advarede – uden at nævne nogen ved navn – at der er politikere og politiske bevægelser, der i dag truer den langvarige amerikanske støtte til Israel.

De siger, at de støtter Israels ret til at eksistere, men det er ikke op til debat. Israel eksisterer, sagde AIPAC-direktøren, før han fortsatte med at advare:

-De siger de støtter Israels ret til at forsvare sig selv, men hver gang Israel forsvarer sig selv fordømmer de Israel. De er hurtige til at dømme Israel for den fastlåste situation i Mellemøsten, men det kræver jo to parter for at kunne forhandle. Palæstinenserne vil ikke engang komme til forhandlingsbordet.

Kohr sagde videre at Israel ikke har råd til at have falske venner.

-Lad mig sige det ligeud: Enhver som bruger sin politiske bevægelse til at dæmonisere Israel er ikke en ven af ​​Israel, sagde han til stor bifald fra salen.

Afslutningsvis takkede AIPAC-direktøren USAs præsident Donald Trump og hans administration for alt de har gjort for Israel. Han takkede også de ledende demokrater og republikanere for deres mange års støtte til den jødiske stat.

-Israel ville være svagere, mere isoleret og mere sårbar uden USAs støtte.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem