Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Jeg vil rulle Trumps bosættelses-politik tilbage

Elizabeth Warren. (Foto: United States Senate)
Hvad siger de demokratiske præsidentkandidater om Israel?

Nomineringskampen i det demokratiske parti er i fuld gang i USA. I valgkampen har flere kandidater signaleret hvordan de vil forholde sig til Israel og Trumps politik overfor Israel.

Bosættelserne
Senator Elizabeth Warren siger hun vil tilbagerulle Trumps politik når det gælder bosættelser. “Fortsat udvidelse af israelske bosættelser og øget normalisering af Israels forslag om at annektere del af eller hele Vestbredden er de største trusler mod to-statsløsningen,” siger Warren til New York Times, ifølge Israel Hayom.

-Jeg vil gøre det klart at israelske bosættelser krænker international lov, fortsætter hun.

-Hvis Israels regering fortsætter med tiltag for at annektere Vestbredden, må USA gøre det klart at vores bistand ikke skal bruges til en sådan annektering, siger Warren.

Senator Bernie Sanders truer med at tilbageholde USAs bistand til Israel hvis Israel annekterer eller udvider bosættelserne.

Ambassaden i Jerusalem
Tidligere vicepræsident Joe Biden, tidligere New York-borgmester Michael Bloomberg, senator Amy Klobuchar og senator Michael Bennet har meddelt de ønsker at beholde den amerikanske ambassade i Jerusalem. Trump flyttede den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til Israels hovedstad i maj 2018.

Bernie Sanders siger det kan være aktuelt at flytte ambassaden tilbage til Tel Aviv hvis Israel fortsætter med “udvidelse af bosættelser, udvisninger og ødelæggelser af huse som undergraver chancerne for en fredsaftale”.

Warren siger ambassadens fremtidige placering skal afklares efter forhandlinger mellem israelere og palæstinensere.

Iran-aftalen
Pete Buttigieg, Amy Klobuchar, Bernie Sanders, Elizabeth Warren og Tom Steyer siger de vil vende tilbage til USAs overholdelse af Iran-aftalen fra 2015. Trump trak USA ud af aftalen i maj 2018.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem