– Jeg vil rulle Trumps bosættelses-politik tilbage

Hvad siger de demokratiske præsidentkandidater om Israel?
Elizabeth Warren. (Foto: United States Senate)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Nomineringskampen i det demokratiske parti er i fuld gang i USA. I valgkampen har flere kandidater signaleret hvordan de vil forholde sig til Israel og Trumps politik overfor Israel.

Bosættelserne
Senator Elizabeth Warren siger hun vil tilbagerulle Trumps politik når det gælder bosættelser. “Fortsat udvidelse af israelske bosættelser og øget normalisering af Israels forslag om at annektere del af eller hele Vestbredden er de største trusler mod to-statsløsningen,” siger Warren til New York Times, ifølge Israel Hayom.

-Jeg vil gøre det klart at israelske bosættelser krænker international lov, fortsætter hun.

-Hvis Israels regering fortsætter med tiltag for at annektere Vestbredden, må USA gøre det klart at vores bistand ikke skal bruges til en sådan annektering, siger Warren.

Senator Bernie Sanders truer med at tilbageholde USAs bistand til Israel hvis Israel annekterer eller udvider bosættelserne.

Ambassaden i Jerusalem
Tidligere vicepræsident Joe Biden, tidligere New York-borgmester Michael Bloomberg, senator Amy Klobuchar og senator Michael Bennet har meddelt de ønsker at beholde den amerikanske ambassade i Jerusalem. Trump flyttede den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til Israels hovedstad i maj 2018.

Bernie Sanders siger det kan være aktuelt at flytte ambassaden tilbage til Tel Aviv hvis Israel fortsætter med “udvidelse af bosættelser, udvisninger og ødelæggelser af huse som undergraver chancerne for en fredsaftale”.

Warren siger ambassadens fremtidige placering skal afklares efter forhandlinger mellem israelere og palæstinensere.

Iran-aftalen
Pete Buttigieg, Amy Klobuchar, Bernie Sanders, Elizabeth Warren og Tom Steyer siger de vil vende tilbage til USAs overholdelse af Iran-aftalen fra 2015. Trump trak USA ud af aftalen i maj 2018.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelPåstår Hamas vil stoppe med ballon-terror
Næste artikel– Dobbeltstandard mod Israel er eksempel på antisemitisme
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise