Elizabeth Warren. (Foto: United States Senate)

– Jeg vil rulle Trumps bosættelses-politik tilbage

Hvad siger de demokratiske præsidentkandidater om Israel?

Nomineringskampen i det demokratiske parti er i fuld gang i USA. I valgkampen har flere kandidater signaleret hvordan de vil forholde sig til Israel og Trumps politik overfor Israel.

Bosættelserne
Senator Elizabeth Warren siger hun vil tilbagerulle Trumps politik når det gælder bosættelser. “Fortsat udvidelse af israelske bosættelser og øget normalisering af Israels forslag om at annektere del af eller hele Vestbredden er de største trusler mod to-statsløsningen,” siger Warren til New York Times, ifølge Israel Hayom.

-Jeg vil gøre det klart at israelske bosættelser krænker international lov, fortsætter hun.

-Hvis Israels regering fortsætter med tiltag for at annektere Vestbredden, må USA gøre det klart at vores bistand ikke skal bruges til en sådan annektering, siger Warren.

Senator Bernie Sanders truer med at tilbageholde USAs bistand til Israel hvis Israel annekterer eller udvider bosættelserne.

Ambassaden i Jerusalem
Tidligere vicepræsident Joe Biden, tidligere New York-borgmester Michael Bloomberg, senator Amy Klobuchar og senator Michael Bennet har meddelt de ønsker at beholde den amerikanske ambassade i Jerusalem. Trump flyttede den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til Israels hovedstad i maj 2018.

Bernie Sanders siger det kan være aktuelt at flytte ambassaden tilbage til Tel Aviv hvis Israel fortsætter med “udvidelse af bosættelser, udvisninger og ødelæggelser af huse som undergraver chancerne for en fredsaftale”.

Warren siger ambassadens fremtidige placering skal afklares efter forhandlinger mellem israelere og palæstinensere.

Iran-aftalen
Pete Buttigieg, Amy Klobuchar, Bernie Sanders, Elizabeth Warren og Tom Steyer siger de vil vende tilbage til USAs overholdelse af Iran-aftalen fra 2015. Trump trak USA ud af aftalen i maj 2018.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp