Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Underskriftaktion: Kræv at Jordan udleverer terroristen som dræbte Malki og 14 andre

15-årige Malki Roth blev dræbt sammen med 14 andre israelere under terrorangrebet mod pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. (Foto: Privat)
Underskriftaktion kræver at Ahlam Tamimi udleveres til USA så hun kan modtage den straf, hun fortjener.

Den 9. august er det 19 år siden den 29-årige palæstinensiske selvmordsterrorist Izz Al-Din Al-Masri gik ind på pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem med en guitar-kasse på ryggen. Men det var ikke smukke toner han havde med sig, men derimod eksplosiver som bragte død og lemlæstelse med sig. Bomben på 5-10 kilo eksplosiver indeholdt også søm, skruer og bolte for at sikre maksimal menneskelig skade. Terrorangrebet omtales også som Sbarro-massakren.

Da han udløste bomben dræbte den kraftige eksplosion 13 israelere, en gravid amerikansk kvinde og en brasiliansk kvinde. Syv af de dræbte var børn. Derudover blev 130 personer såret.

Klik her for at sætte din underskrift – støt kravet om at Jordan udleverer terroristen til USA.

Det var den palæstinensiske kvinde Ahlam Tamimi som ledede selvmordsbomberen til restaurant Sbarro som ligger i et travlt område i centrum af Jerusalem. Restauranten var fuld af mennesker da de to terrorister ankom. Tamimi forlod stedet før Al-Masri udløste bomben, men hun fortalte senere at hun og andre palæstinensere jublede og følte stor glæde da de hørte at mange israelere var blevet dræbt. Tamimi var fængslet i Israel, men i 2011 blev hun løsladt i en fangeudvæksling i forbindelse med sagen om den israelske soldat Gilad Shalit.

Et af ofrene var den 15-årige israelske pige Malki Roth. MIFF har tidligere fortalt at manden som lavede bomben, Abdullah Barghouti, får 9000 norske kroner om måneden i belønning af de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA), og at terrorlønnen er finansieret af Danmark og Norge. Der grund til at tro at PAs udbetaling af løn til terroristen er steget siden MIFF skrev om det.

Selv i dag er Tamimi stolt af det hun har gjort. I Jordan er hun en kendt tv-personlighed og stjerne på sociale medier. (Tamimi er også nær slægtning til pigerne som Operation Dagsværk i Norge og KFUK-KFUM Global brugte som ikoner for pengeindsamling blandt norske skoleelever i 2018.)

Klik her for at læse om hvordan dansk bistand til PA går til terror mod israelere.

Nu har Malkis forældre som også er amerikanske statsborgere, startet en underskriftkampagne for at kræve Tamimi udleveret fra Jordan til USA så hun kan få sin straf ved domstolen.

Klik her for at sætte din underskrift – støt kravet om at Jordan udleverer terroristen til USA.

Her takker Malkis far MIFF for at dele underskriftaktionen:Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem