Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– 50.000 vil immigrere til Israel i år

En entusiastisk folkemængde tager imod jødiske immigranter fra Frankrig med t-shirts hvor der står #choosing Israel.
Corona og stigende antisemitisme betyder at flere jøder ønsker at flytte til Israel.

Direktør for Jewish Agency, Josh Schwartz, siger Israel kan forvente op mod 50.000 nye immigranter fra hele verden i løbet af 2020. Det vil næsten være en fordobling af gennemsnittet de seneste år, skriver avisen Jerusalem Post.

Schwartz kom med skønnet under det første møde i Knessets komité for aliyah, integration og diaspora, hvor Likud-politiker David Bitan blev indviet som den nye leder af komiteen.

I 2008 rimmigrede omkring 28.000 mennesker til Israel, men Schwartz siger at Corona-pandemien har forårsaget en kraftig svækkelse af flere jødiske samfund verden over. Det kan føre til en kraftig stigning i aliyah – jøder som immigrerer til Israel.

Nefesh B’Nefesh, som organiserer aliyah fra Nord-Amerika, siger de har oplevet en kraftig stigning i antallet af personer som beder dem om hjælp til aliyah efter Corona-pandemien for alvor ramte USA. Organisationen Qualita, som hjælper franske immigranter i Israel, siger de også har oplevet stor interesse for aliyah de seneste måneder.

David Bitan mener Israel må forberede sig på indvandring i stor skala som følge af pandemien, i tillæg til stigende antisemitisme. Han sagde under mødet at han vil stræbe efter at rette op på fejl og uoverensstemmelser som tidligere blev gjort i forhold til arbejdet med at opmuntre til aliyah og integrering af indvandrere.

– Vi vil overføre penge til de vigtige spørgsmål, sagde Bitan, som selv emigrerede fra Marokko til Israel med familien i 1965. Han understregede også at det var vigtigt at hjælpe små jødiske samfund i udlandet som måske kæmper.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem