Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Valgdeltagelsen ved Knessetvalget er højere end forventet

Israelske vælgere står i kø for at stemme. (Foto: Yossi Gurvitz. https://www.flickr.com/photos/ygurvitz/3269517856/in/photolist-dQmBEj-QJhmM-dP6oT1-dP6oV7-dNZMw6-5YPd4H-5YPage-5YPhb2-5YV8Kw-2hgbyL6)
Ifølge tilsynsorganet er valgdeltagelsen ved middagstid oppe på 26,8%, hvilket er 2 procentpoint mere i forhold til valget i april. Likud og Kahol Lavan hævder begge, at tallene ikke stemmer, og opfordrer deres vælgere til at stemme.

Indtil videre er valgdeltagelsen til dagens Knessetvalg i Israel den højeste i årtier, meddelte tilsynsorganet, skriver Times of Israel.

I dag går israelerne til stemmeurnerne for anden gang i løbet af blot fem måneder, efter Knesset-valget i april ikke resulterede i en koalition. Politiske profiler overalt har forsøgt at imødegå den forventede vælgerapati ved at opfordre borgerne til at stemme.

Fra kl. 12 var valgdeltagelsen 26,8 procent, hvilket er to procentpoint højere end samme tid d. 9 april, sagde direktør for den centrale valgkomité, Orly Adas.

Kl. 10:00 sagde Adas, at 15% havde stemt, i april lå tallet på 12,9%. Dette tal var det højeste på det tidspunkt på dagen siden 1984, hvor det nåede 15,6%. Den samlede valgdeltagelse ved valget i april var 68,5%.

De fleste valgsteder åbnede kl. 7 for de ca. 6,3 millioner valgbare vælgere. Vaglstederne lukker kl 22:00, hvorefter resultaterne af den samelede valgdeltagelse meddeles.

Adas meddelte, at der var rapporteret i alt 956.856 stemmer fra 8.596 valgsteder, hvilket svarer til ca. 80% af alle valgstederne. Valgdataen inkluderede også undersøgelsesdata fra 493 statistisk repræsentative valgsteder. Tallet er baseret på den antagelse, at 9,5% af de israelske vælgere er i udlandet og derfor ikke vil afgive deres stemme.

Tallet inkluderede ikke stemmesedler af aktive soldater eller andre, der fik lov til at indsende fraværende stemmesedler, der tælles sidst.

På trods af den højere end forventet valgdeltagelse, insisterede forskellige partifolk på, at vælgerne kun mødte op ved de valgsteder, hvor de pågældende partier ikke har en stor vælgerbase.

Embedsmænd fra partiet Kahol Lavan hævdede, at tallene i det venstreorienterede Tel Aviv faldt med 2,5 procentpoint i forhold til valget i april. Høj valgdeltagelse i byen ses som nøglen til partiets kampagnestrategi.

I mellemtiden postede premierminister Benjamin Netanyahu blank grafik på Twitter, der hævdede at vise et stort misforhold mellem det, han kalder “venstreorienterede byer” og “Likudbyer.”

Partiet indkaldte til “hastemøde” i premierministerens residens for at diskutere, hvad det hævdede var “høj valgdeltagelse i den arabiske sektor og i venstre bastioner.”

Den fælles liste over arabiske partier sagde, at den havde set en lidt højere valgdeltagelse i arabiske byer, men afstemningsraterne var stadig langt under det nationale gennemsnit. Valgdeltagelsen i den arabiske sektor i april var lidt under 50%.

Undersøgelser har vist Netanyahus Likud og hans politiske rival Benny Gantz fra Kahol Lavan kører et tæt løb. Ingen af ​​dem er i stand til at sammensætte en koalition med 61 mandater som der kræves, men Netanyahu er kun to eller tre sæder væk fra at være i mål med 61 mandater.
Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem