Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

De vil tage statsborgerskabet fra hende, fordi hun forsvarede Israel

Sarah Idan, tidligere MIss Irak. (Foto: Privat/Twitter)
Skal hun miste sit statsborgerskab for at forsvare Israel?

Livet bliver aldrig det samme efter Sarah Idan vandt den irakiske skønhedskonkurrence Miss Irak og deltog i Miss Universe. Livet ændre sig for dem som vinder den slags konkurrencer, men ikke på samme måde som det har for Idan.

Efter Idan blev fotograferet sammen med Miss Israel, Adar Gandelsman, måtte hendes familie flygte fra Irak. Da billedet blev offentliggjort på Instagram, skrev Idan “fred og kærlighed” under billedet. Svaret blev alt andet end fred og kærlighed.

Idan holdt for nylig en tale i FN’s Menneskerettighedsråd, hvor hun kritiserede Irak for at krænke menneskerettigheder og forsvarede Israel. Ifølge en online avis i Bagdad er der nu flere i hjemlandet, der opfordrer til at fratage Idan sit irakiske statsborgerskab.

-Irak vil gøre ved mig, som de gjorde ved de irakiske jøder i Farhud. De vil tage mit statsborgerskab fra mig og tillader mig ikke at vende tilbage. Jeg er nødt til at kæmpe for at beholde det, for det er ikke blot en kamp for mine rettigheder, men også mod antisemitisme, skriver Idan på Twitter.

De seneste år har Idan boet i USA.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem