Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels overgreb mod palæstinensiske fiskere i Det Døde Hav vækker vrede hos Mellemfolkeligt Samvirke

Tim Whyte, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke. (Foto: Mikkel Gottlieb)
Siden Israel erobrede Vestbredden i 1967 har de ikke givet fiskeritilladelser til palæstinensiske fiskere i Det Døde Hav. Det vækker vrede hos Tim Whyte, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke.

Man skal lede længe efter et mere åbenlyst eksempel på israelsk apartheid og racisme, skriver Tim Whyte på sin Facebook-side mandag d. 1 april.

Israelske vandingsanlæg har de seneste år reduceret mængden af ferskvand som kommer ind i Det Døde Hav. Turister som besøger zionisternes badehoteller tager mineraler med sig fra havet, hvilket har bidraget til en reducering af næringsindholdet i de få fisk som palæstinenserne har fanget illegalt.

Den danske regering vælger at lukke øjnene. Tim Whyte påpeger at højrefløjen heller ikke har gjort noget for at standse de israelske overgreb

Situationen hos de palæstinensiske fiskere har også vakt opmærksomhed i England. Lederen af Labour partiet, Jeremy Corbyn har sat gang i en underskriftsindsamling som kræver at Israel giver de palæstinensiske fiskere en retfærdig behandling.

I samarbejde med Dansk Palæstinensisk Venskabsforening har Tim Whyte valgt at etablere en dansk fond som skal støtte de palæstinensiske fiskere i Det Døde Hav.

– Vi forventer at få en årlig støtte fra Danida – om ikke andet efter næste regeringsskifte, skriver Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

Hvis du derimod mener Israel har ret til alle fiskene i Det Døde Hav, kan du ringe på 93 87 86 74 for at høre, hvad du kan gøre for at hjælpe de to israelske fiskeopdrættere i salthavet.

Opdateret d. 2 april:
Som de fleste af jer sikkert har gættet er artiklen en aprilsnar.

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem