Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel er ikke problemet for de palæstinensiske kvinder

Palæstinensiske piger i Saffa pigeskole i Ramallah på Vestbredden. (Foto: Bobby Neptune, USAID, flickr)
En ny rapport fra Verdensbanken viser at det er palæstinensisk lovgivning som gør det vanskeligt for palæstinensiske kvinder.

Hvert år vælger kvinder i flere norske byer at dæmonisere Israel på Kvinders Internationale Kampdag 8. marts. Det samme ser vi også i 2019.

Men det er ikke Israel som er de palæstinensiske kvinders problem når det gælder ligestilling. Det har MIFF tidligere påpeget, og nu bekræftes det endnu en gang i en ny rapport fra Verdensbanken.

Forskerne fra Verdensbanken har set på otte kriterier for hvilke muligheder kvinder har i lovgivningen. Indikatorerne måler kvinders muligheder til at rejse, komme i arbejde, få løn, blive gift, få børn, starte egen virksomhed, håndtere ejendele og få pension. Kun seks lande – Belgien, Danmark, Frankrig, Letland, Luxembourg og Sverige – scorer 100 point, det vil sige at de har fuld ligestilling i deres lovgivning på ovennævnte kriterier.

Norge scorer 94,38 point, og ligger på samme niveau som Italien og Holland.

Israel scorer 80,63 point, hvilket er to point under Schweitz og et point foran Japan.

Vestbredden og Gazastriben scorer 46,88 point, hvilket er lige under Bangladesh og lige over Kongo og Pakistan. Iran scorer 31,25 point, og nederst ligger Saudi-Arabia med 25,63 point.

 

Vi ser samme tendens i Danmark – du kan se nogle links her:

8. marts i Christianshavns Beboerhus: Ayat Mohamed – om de palæstinensiske kvinders kamp

Glem ikke den palæstinensiske kvinde! – Af Ayat Mohamed, Amar Mohamed og Rania Tozlok

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem