Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Du bør støtte Israel, fordi Israel er det eneste land i verden, som konstant trues med udslettelse – Iran

"Om 25 år eksisterer Israel ikke længere - Hvis modstandsbevægelsen står fast kan fjenden ikke stille noget op mod os" (kilde: https://www.israelhourglass.com/en )
"Om 25 år eksisterer Israel ikke længere - Hvis modstandsbevægelsen står fast kan fjenden ikke stille noget op mod os" (kilde: https://www.israelhourglass.com/en )
I denne artikel får du lidt overblik over Irans fremfærd over for Israel siden revolutionen i 1979. Dette er nok det mest slående eksempel på de trusler om udslettelsen, som konstant udøves mod Israel. Når du tager Israel i forsvar, kan du forhåbentligt hjælpe din modpart til at indse, at ingen stat i verden fortjener at blive udslettet. Og miff.dk håber på, at denne artikel kan hjælpe til at forstå, at truslen er ment helt alvorlig.

Når du læser denne artikel, vil du sikkert allerede have hørt om Irans allernyeste trusler mod Israel umiddelbart ”forårsaget” af Israels drab på operativer, om Irans 20 missiler skudt mod militære mål i Golan natten til torsdag den 10. maj 2018, og om Israels modangreb på 50 iranske militære mål – i Syrien. Og mon ikke der vil være sket meget mere?

Disse begivenheder skal ses i forhold til den samlede, langsigtede udvikling.

Iran har i mange år sagt ligeud, at Israel skal tilintetgøres. Selvom præstestyret i Iran siden 1979 har brugt enhver lejlighed til at råbe ”Død over USA, Død over Israel, Død over …. ” tjah, for eksempel´Storbritannien, er det kun Israel, som styret virkelig arbejder på at knuse totalt. Og vi, som støtter Israel og det jødiske folk ved, at fjendernes trusler skal tages meget alvorligt.

I 1979 opfandt Iran ”International Quds Day” . Al Quds er den arabiske betegnelse for Jerusalem. Formålet er at udtrykke ”støtte” til palæstinenserne, først og fremmest ved at udtrykke opposition til såvel zionisme som til Israel. Nogle gange er der særlig fokus på Jerusalem og de omstridte territorier, men egentlig er det hele Israel, som sagen handler om. Dagen afholdes på den sidste fredag i hver Ramadan måned, og fejres med både forholdsvis fredelige som med voldelige demonstrationer og aktiviteter mange steder i verden.

I 2008 udkom en dybtgående rapport fra Jerusalem Center for Public Affairs om den iranske ledelses syn på Israel og jøder. På det tidspunkt var den offentlige debat meget fokuseret på den daværende iranske præsident Mahmoud Ahmadinejads 2005 udsagn om, at Israel burde blive udslettet på verdenskortet. Så begyndte debatten om, hvorvidt han mente det helt alvorligt – eller om der havde været en fejl i oversættelsen. Rapporten sandsynliggjorde, at Ahmadinejad bare udtalte de samme ord, som helt tilbage i 1979 havde været meget almindeligt for styrets medlemmer at bruge.

Jerusalem Center arbejdede videre på en samling af iranske lederes udtalelser fra 2009-2012, og udgav en rapport i 2012. Undersøgelsen viste, at det at anspore til had, at være anti-Israel var udbredt blandt hele den iranske ledelse, som – inspireret af Irans religiøse leder Ali Khamenei og hans forgænger, den afdøde Ayotollah Ruhollah Khomeini – længes efter den dag, hvor Israel bliver tilintetgjort. Artiklen hér giver 20 eksempler fra 2013.

Nedtælling - Timeglasfestivalen (kilde: https://www.israelhourglass.com/en )
Nedtælling – Timeglasfestivalen (kilde: https://www.israelhourglass.com/en )

Og i 2018 er der startet et særligt projekt –” The Hourglass Festival” – [Timeglasfestivalen] som skal tælle ned til målet for Israels udslettelse inden for 25 år (senest i 2043). Festivalen skal få så mange som muligt til at deltage i delegitimeringen af Israels eksistens overhovedet.

Allerede i juni 2017 har miff.nos journalist, Bjarte Bjellås, skrevet om en offentlig nedtælling på 8408 dage – målet var på det tidspunkt år 2040.

I dag har Iran opstillet tusindvis af raketter og missiler af mange slags langs Israels nordlige grænse. Den iranske ”stedfortræder”-milits, Hezbollah, har den direkte kontrol over mellem 40.000 og 150.000 (2016 estimat) i Libanon, samt 70.000 i Syrien. Det er sandsynligt at regimet også har bygget missil-fabrikker i Syrien og Libanon. Således praler Hezbollah af, at der vil være 500.000 i Syrien primo 2019. Allerede i november 2014 pralede Generalen Mohammad Ali Jafari af at missilerne har en rækkevidde, som kan nå overalt i Israel. Meget forsinket er Europa ved i disse dage at overveje stærke sanktioner mod Iran på grund af missilprogrammet.

Iran behøver således slet ikke atombomber for at kunne lamme Israel totalt. Måske vil styrets påståede støtte til palæstinenserne holde Iran tilbage fra at gå efter civilbefolkningen mellem Jordanfloden og Middelhavet. Men ødelæggelsen af store dele af Israels militære kapacitet vil være katastrofalt for staten Israel – og det jødiske folk.

Noter, kilder, og henvisninger
På nær artiklen af Bjarte Bjellås er samtlige kilder, artiklen henviser til, skrevet på engelsk.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem