Golda Meir var Israels første kvindelige premierminister. Hun blev født Golda Mabovitch i Kiev i 1898. I 1906 flygtede hun med sin familie til USA grundet antisemitisme (Kiev hørte dengang under Rusland). (Foto: U.S. Embassy Jerusalem, 29. marts 2018, flickr). På billedet ses Golda i midten med Yigal Alon, hendes militærerådgiver og en anden højstående israelsk militærskikkelse under Hatikvah (Israels nationalsang) inden sin rejse til USA på officielt besøg.

Snart vil en gade i Kiev blive opkaldt efter Israels første kvindelige premimerminister

Golda Meir var Israels fjerde premierminister, født i Kiev i 1898. Efter Ruslands invasion, ses hun i dag af mange ukrainere som en rollemodel.

Israels ambassadør i Ukraine, Michael Brodsky har efter møde med Kievs borgmester, Vitali Klitschko meddelt at en gade i hovedstaden snart vil blive opkaldt efter Israels første kvindelige premierminister, Golda Meir, født i Kiev i 1898, skriver Israel Hayom.

Golda Meir var Israels fjerde premierminister, født i Kiev i 1898 som Golda Mabovitch (byen hørte dengang under Rusland).

Sammen med sin familie flygtede hun i 1906 til USA grundet antisemitisme.

I USA boede familien i Wisconsin.

I 1921 rejste Golda med sin mand Morris Meyerson til det britiske mandat Palæstina.

Golda skrev israelsk historie som den jødiske stats første og til dato eneste kvindelige premierminister i 1969-1974.

Ukraine er nu ved at “de-russificere” sine gadenavne i kølvandet på Ruslands invasion.

Goldas vise ord bruges i dag i flere opro-ukrainske memes og af ukrainske diplomater.

Israels ambassadør er vendt tilbage til Kiev fra Polen for at genåbne ambassaden i yderligere to uger. Under mødet med Kievs borgmester blev Israels levering af 25.000 måltidspakker til ukrainerne også diskuteret.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp