Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Judæa og Samaria brænder bogstaveligt talt

Maskeret palæstinenser kaster benzinbombe i Judæa og Samaria (Vestbredden). (Illustrationsfoto: Flash90)
David Weinberg: - I lyset af de overdrevne rapporter om "bosættervold" og grove fejl i mediernes historier om bosætternes "landovertagelse" – har virkeligheden med palæstinensisk terror- og krigsførelse har ikke en chance for at fange folks opmærksomhed i Tel Aviv, Washington eller Bruxelles.

MIFF har delt flere af David M. Weinbergs kommentarer og synspunkter. Weinberg er blandt andet senior fellow ved Misgav: Institute for National Security & Zionist Strategy og Habithonistim: Israel’s Defense and Security Forum. 

Her er Weinbergs seneste kommentarer i Israel Hayom om eksplosiv palæstinensisk terror i Judæa og Samaria:

Følger du de internationale mediers Israel-dækning eller israelske-medier, hvoraf mange er venstreorienterede, har du sikkert fået det indtryk, at de israelske bosættelser og “bosættervold” truer stabiliteten i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Hvad de nævnte medier ikke fortæller dig, er hvad eller hvem der står bag den eskalerende ustabilitet i området. Judæa og Samaria plages af eskalerende palæstinensisk terror, stigende ulovlige palæstinensiske byggerier i områder af strategisk betydning for Israel, og palæstinensiske ildspåsættelser, der er helt ude af kontrol og er blevet et centralt krigsredskab i terrorkrigen mod jødisk liv i området.

Hvad de internationale medier heller ikke fortæller dig, er at stort set alle israelere, der lever i området, er fredelige. Der lever omkring en halv million israelere i Judæa og Samaria – alle over den grønne linje. Ser vi på statistikken over vold blandt israelere i Judæa og Samaria, er den lavere end niveauet blandt israelerne i Tel Aviv området.

Der begås omkring 1.100 voldstilfælde årligt af israelere i området og hvert tilfælde er èt for meget, men det er som en dråbe i havet i forhold til de mere end 5.000 palæstinensiske terrorangreb, der årligt koster flere israelske liv.

Når vi taler om terror, må vi ikke glemme 7. oktober-massakren mod Israel, hvor Hamas-terrorister slagtede over 1.200 børn, kvinder, ældre og mænd. Vi må heller ikke glemme Hamas-regimet i Gaza, der i løbet af de seneste måneder har udsat israelske byer for mere end 20.000 raket- og missilangreb.

Det er ikke en hemmelighed at byer som NablusJeninTulkarem og Kalkilya plages af iransk-støttede terrorgrupper. Situationen har tvunget Israels forsvarshær (IDF) til at gennemføre gentagne anti-terroroperationer – så meget for Oslo-aftalernes løfte om en demilitariseret palæstinensisk autonom enhed.

Terrortruslen fra dele af det vestlige Samaria mod central Israel er også en reel trussel og der har allerede været flere skudangreb gennem sikkerhedsbarrieren.

Alene i år har Israel været nødsaget til at gennemføre mere end 60 anti-terroroperationer, derudover er 450 terrorister blevet elimineret og 3.600 terrormistænkte er blevet anholdt.

Hvad angår israelske bosættelser, er der omkring 4.000 israelske “strukturer”, dvs. mobile hjem/campingvogne, boliger, hvor der mangler opholdstilladelser eller boliger, hvor der er bygget en garage/et ekstra værelse uden tilladelse. Det skal bemærkes at 85% af “strukturerne” ligger inden for de kommunale grænser (dvs. “den blå linje”) af anerkendte jødiske samfund.

Tilbage er kun omkring 500 strukturer, der ifølge internationale Israel-kritikere skulle “ændre fodaftrykket af jødisk tilstedeværelse i Judæa og Samaria.” Spørger du mig, ligger det tal langt fra påstanden om “zionistisk ekspansionisme”.

Ser vi på palæstinensernes ulovlige byggerier, ser det helt anderledes ud. I område C, der hører under israelsk kontrol, har palæstinenserne i løbet af de seneste år bygget over 90.000 ulovlige hjem, der udgør en strategisk trussel mod Israel.

De ulovlige palæstinensiske byggerier ændrer fakta på jorden i område C, fordi palæstinensere flytter ind i områder, hvor der aldrig har været arabisk tilstedeværelse. De opdeler de israelske bosættelser, trænger ind på adgangsveje, hvilket tvinger den israelske regering til at bane omfartsveje til omfartsvejene, hvilket igen fører til beskyldninger om jord ekspropriation – alt sammen for at stoppe en fremtidig logisk opdeling af territoriet.

For nylig publicerede organisationen Regavim en rapport som påpeger, at ulovligt palæstinensisk byggeri lader til specifikt at overtage Judæa og Samarias sikkerhedsbufferzone, dvs. sømlinjen, der støder op til sikkerhedsbarrieren, som Israel har bygget for at beskytte sine indbyggere mod terror.

Regavim har afsløret tre prøveklynger af ulovligt byggeri og identificeret 7.675 ulovlige strukturer i klyngerne, der alle ligger i Område C inden for en radius på én kilometer fra sikkerhedsbarrieren.

I sømlinjens bufferzone har Regavim desuden kortlagt yderligere 16.866 ulovlige strukturer inden for en radius på én kilometer fra sikkerheds- og grænsebarrierer.

Derudover hærges Israel af brand-terror i Judæa og Samaria, begået af palæstinensiske terrorister, der bogstaveligt talt forsøger at brande israelske landmænd og bosættere ud af området.

I løbet af de seneste måneder har israelske brandmænd kæmpet mod 1.000 brande i området, mange af dem støder op til jødiske byer og militærbaser.

Hver eneste dag brænder palæstinensere og deres allierede kvægenes græsningsområder, hvor innovative israelere har etableret omkring 100 ranches.

Vegetationen i Binyamin og Samaria er afgørende for kvæg og får. Afbrænding af deres græsgange er et krigsredskab, der bruges til at drive israelere væk fra området.

Brand-terroren mod israelere i Judæa og Samaria er ikke anderledes end den som terrorister i Hamas-kontrolleret Gaza, i årevis har brugt mod israelske byer og samfund i Syd-Israel. Sprængstof-ballonerne fra Gaza har ødelagt flere tusinde hektar naturreservater og landbrugsjord.

Ingen bekymrer sig om brændstofballon-terroren fra Gaza eller brand-terroren i Judæa og Samaria. Ingen bekymrer sig om de ulovlige palæstinensiske byggerier, der udgør en reel trussel mod Israels sikkerhed. Ligesom ingen bekymrer sig om at EU i årevis har støttet de ulovlige byggerier økonomisk.

I lyset af de overdrevne rapporter om “bosættervold” og grove fejl i mediernes historier om bosætternes “landovertagelse” – har virkeligheden med palæstinensisk terror- og krigsførelse har ikke en chance for at fange folks opmærksomhed i Tel Aviv, Washington eller Bruxelles.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem