Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sådan bringer Hizbollah Israel tættere på en ødelæggende krig

Her nedskyder Israels missilforsvarssystem Iron Dome raketangreb fra Libanon, 12. april 2024. (Foto: Flash90)
Forhenværende særlig rådgiver i USA's udenrigsministerium: - USA må stå sammen med Israel i deres forsvar mod Hizbollah og en ødelæggende krig.

Siden 7. oktober-massakren mod Syd-Israel, er Nord-Israel blevet udsat for massive Hizbollah-angreb fra Libanon, der har fordrevet over 70.000 israelere fra deres hjem.

Gabriel Noronha som blandt andet har været særlig rådgiver i USA’s udenrigsministerium og i dag er fellow i Gemunder Center for Defense and Strategy i The Jewish Institute for National Security of America (JINSA), fremhæver fire diagrammer, der tydeligt viser, hvordan Hizbollah bringer Israel tættere på en ødelæggende krig.

Nedenstående grafer viser stigningen i antallet af Hizbollah-angreb:

Terrororganisationen Hizbollah har udsat Israel for daglige raket, missil- og droneangreb. Antallet af daglige angreb er steget dramatisk fra et snit på 15 angreb til 44 daglige angreb i juni:

I løbet af juni, har Hizbollah sendt over 90 droner ind i Israel. Det er langt flere end nogen anden måned siden 7. oktober-massakren. Mens Israels missilforsvarssystemer har nedskudt de fleste raket- og missilangreb, er dronerne langt sværere at nedskyde:

Der har været påstande om, at Hizbollahs stigende antal angreb mod Israel, kommer som svar på israelske handlinger. Men tallene tegner et helt andet billede. Siden de første Hizbollah-angreb mod Israel efter massakren, har Israels forsvarshær (IDF) udført luftangreb mod Hizbollah-mål i Libanon. Men antallet af israelske angreb, er ikke steget i samme udstrækning som antallet af Hizbollah-angreb mod israelske byer og samfund: 

Hizbollah er klar over, at deres gentagne angreb mod Israel vil ende med en ødelæggende krig for både Israel og Libanon. Selvom Hizbollahs angreb er ødelæggende og dødelige, udgør de kun en brøkdel af Hizbollahs enorme arsenal, der er større end arsenalet hos flere militære styrker:

Noronha slutter således: – USA må stå sammen med Israel i deres forsvar mod Hizbollah og en ødelæggende krig.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem