Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Jotam Confino: – Krig mellem Israel og Libanon nærmer sig

Sådan ser det ud, når Israel angribes af raketangreb fra Libanon. Hvad ville du gøre hvis du blev udsat for gentagne raketangreb? 26. februar 2024. (Foto: Flash90)  
Efter de seneste angreb fra Libanon, har Danmark besluttet at fraråde alle rejser til Israel.

Som MIFF kunne fortælle i går, er Nord-Israel siden 7. oktober-massakren mod Syd-Israel, blevet udsat for flere tusinde raketangreb fra Libanon. De massive angreb har fordrevet over 70.000 israelere fra deres hjem.

Israels glemte krigszone, alene den seneste uge har terrororganisationen Hizbollah angrebet Nord-Israel med mere end 300 raketter som har kostet 5 israelske liv og mange sårede, men det har ikke skabt overskrifter i internationale medier. At over 70.000 israelere er blevet flygtninge i deres eget land og ikke ved, hvornår de kan vende hjem, har heller ikke vækket mediernes interesse. Samtidigt har alle diplomatiske bestræbelser på at nedtrappe spændingerne slået fejl, og Israels forsvarshær (IDF) har afværget flere infiltrationsforsøg langs Libanon-grænsen

Nu fortæller B.T.’s mellemøstkorrespondent, Jotam Confino, hvorfor han mener at den seneste udvikling har rykket krigen mod Libanon tættere på.

FN-resolution 1701 er ikke det papir værd den er skrevet på, i 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, men resolutionen er blevet brudt igen og igen – hvornår vil Danmark kræve den overholdt? Spurgte MIFF i brev til regeringen.

Efter flere års arbejde er Danmark igen blevet valgt ind i FN’s Sikkerhedsråd, spørgsmålet er, om Danmark nu vil bruge sin indflydelse til at fordømme terrorkrigen mod Israel? 

Danmark fraråder alle rejser til Israel, Confino fortæller: – Jeg er lidt overrasket over, at det først sker nu, for det har stået på i flere måneder. Men nu kan krigen være lige op over. Det er min vurdering, at den vil komme indenfor de næste par uger, hvis Israel og Hamas ikke kommer frem til en aftale.

Confino tilføjer: – Meningsmålinger i Israel viser, at befolkningen nu bakker op om en egentlig krig mod Hizbollah.

Tidligere forsvarsminister Benny Gantz har advaret Libanon om, at IDF kan ødelægge Hizbollahs militære kapacitet i løbet af få dage.

Men Confino mener ikke, at det er realistisk: – Det er vist mest et udtryk for klassisk israelsk arrogance. Hizbollah har altså 50.000 medlemmer. De har 150.000 missiler, og dermed langt flere end Hamas. Men jeg er ikke i tvivl om, at Israel kommer til at gå hårdt til værks. De har været ude at sige, at de vil smadre Libanon tilbage til middelalderen. Det bliver meget blodigt.

Stor nedgang i turismen gør ondt på israelsk økonomi, under de nuværende omstændigheder står turismen ikke øverst på Israels dagsorden. Men Israels turisme vil lide yderligere efter Danmark har besluttet at fraråde alle rejser til Israel

Confino tilføjer: – I forvejen har Israel oplevet et kæmpe dyk i turismen. Der er kun en tiendedel i forhold til sidste år. Og med dette tiltag fra Danmark, bliver det ikke bedre. Det gør ondt på den israelske økonomi.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem