Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Vil løslade 800 terrorister for at få 40 gidsler hjem

Demonstranter i Tel Aviv kræver gidslerne frigivet, 23. marts. (Foto: Flash90)
Israel vil blandt andet løslade 100 palæstinensiske terrorister, der afsoner livstidsdomme og har israelske liv på samvittigheden.

Ifølge israelske embedsmænd, er der 50% for en ny gidselaftale med terrorgruppen Hamas. Forhandlingerne har stået på i flere måneder uden at kunne nå til enighed.

De seneste forhandlinger er foregået i Qatar, hvor Hamas’ politiske ledelse også lever. Israelske og amerikanske embedsmænd har deltaget i forhandlingerne.

– På nuværende tidspunkt lader der til at være 50% chance for en anftale, udtaler israelsk embedsmand anonymt til Times of Israel.

Ifølge israelske medier er Israel gået med til at løslade 800 terrorister fra israelske fængsler, inkl. 100 terrorister dømt for mord, mod at få 40 gidsler hjem. Hvis parterne bliver enige, forventes 40 kvinder, børn, syge og ældre at blive frigivet i første fase af en 6 ugers våbenhvile.

Israel har tidligere sagt, at de var villige til at løslade 400 terrorister, men alt tyder på at de nu vil strække sig endnu længere for at få en aftale på plads. Et af de sværeste punkter er, hvor mange højtprofilerede terrorister, vil blive løsladt i bytte for de kvindelige israelske soldater som Hamas kidnappede til Gaza, under 7. oktober-massakren mod Israel.

Ifølge Al Jazeera kræver Hamas, at 30 terrorister idømt livstid for terrorangreb, inkl. mord af israelere, løslades i bytte for hver kvindelig israelsk soldat. Israel har tilbudt at løslade 5 terrorister idømt livstid for mord. Israel har også krævet, at 40 gidsler fra alle kategorier løslades i første fase af aftalen.

Mord, voldtægter, tortur og kdinapninger, den 7. oktober 2023, stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Gaza. Terroristerne myrdede, halshuggede, voldtog, lemlæstede og brændte over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd. Flere tusind blev såret og over 250 blev taget som gidsler til Gaza.

Nogle af de 250 gidsler blev frigivet i en tidligere aftale mod at Israel løslod flere hundrede terrorister dømt for alvorlige terrorangreb.

Omkring 134 gidsler har nu siddet fanget i Gaza i mere end 170 dage. Blandt gidslerne er babyer, børn, kvinder, ældre og mænd, inkl. danske Yitzhak på 69 år.

Hverken Røde Kors eller andre internationaler organisation har besøgt gidslerne og det menes at Hamas holder omkring 30 dræbte gidsler fanget.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem