Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

IDF i kampe mod Hamas udenfor Shifa hospital

Her ses nogle israelske IDF-soldater udenfor Shifa hospital. november 2023. (Foto: IDF)
Over 80 mistænkte er blevet anholdt på hospitalet i Gaza City

På baggrund af efterrtetninger om at en højtstående Hamas-leder brugte Shifa-hospital i Gaza City til terrorgruppens terroraktiviteter, gik Israels forsvarhær (IDF) i nat ind på hospitalet, skriver Times of Israel.

IDF-talsmand Daniel Hagari udtaler: – Højtstående Hamas-terrorister har brugt hospitalet til at omgruppere og planlægge flere terrorangreb mod Israel.

IDF’s 401. panserbrigade og andre specialstyrker gik ind på hospitalet. Soldaterne startede med at omringe det store hospitalskompleks, som er det største i Hamas-kontrolleret Gaza.

Da soldaterne ankom til hospitalet, blev de beskudt af Hamas-terrorister inde fra hospitalskomplekset. Soldaterne besvarede ilden – flere terrorister blev dræbt og såret. En israelsk soldat blev lettere såret.

IDF har offentliggjort et klip som viser terrorister skyde mod IDF-soldaterne fra hospitalet og nærliggende områder. I klippet ses også en vejsidebombe eksploderer. IDF mener, at vejsidebomben blev detoneret af terrorister, der opholdt sig på hospitalet.

Israels efterretningstjeneste indikerede, at Hamas-terrorister og ledere for nylig ankom til hospitalet for at bruge området som kommandocenter til at lede kampene mod IDF og til at planlægge flere terrorangreb mod Israel.

Efter flere timer fik IDF kontrol over området omkring Shifa Hospital og bad Hamas-terroristerne, der opholdt sig på hospitalet om at overgive sig. Omkring 80 mistænkte blev anholdt og afhørt. Ifølge IDF er flere af de anholdte blevet bekræftet som aktive Hamas-terrorister.

IDF udtaler at soldaterne, der deltog i operationen, havde fået klare instruktioner om at forhindre tabe af civile, patienter, medicinsk personale og hospitalsudstyr. Flere arabisktalende israelske soldater deltog i operationen for at lette kommunikationen med hospitalspersonalet.

Som en direkte konsekvens af 7. oktober-massakren mod Israel, har Israel siden ultimo oktober 2023 været i gang med en militær operation mod terrorgruppen Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007.

Tidligere i krigen har IDF afdækket Hamas terror-tunneller og kommandocentraler under Shifa hospital.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem