Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hamas’ «nummer tre» dræbt i luftangreb

Palæstinensere inspicerer skaderne efter israelsk luftangreb på en Hamas-tunnel i Rafah, 18. februar. (Foto: Flash90)
Marwan Issa var en af hovedarkitekterne bag 7. oktober-massakren mod Israel

Den seneste uge har der blevet spekuleret i hvorvidt Marwan Issa, der efterfulgte Mohammed Deif som Hamas’ vicechef for deres militærstyrker, er blevet dræbt i israelsk luftangreb.

Ifølge palæstinensiske kilder har terrorgruppen bekræftet drabet bag lukkede dører.

Ifølge kilderne blev Hamas’ nr. tre i deres overkommando dræbt i israelsk luftangreb mod hans gemmested i underjordisk Hamas-terrortunnel i Gaza.

Arkitekten bag den værste massakre mod jøder siden Holocaust, Marwan Issa og Mohammed Deif var blandt arkitekterne som havde planlagt 7. oktober-massakren mod Israel. Massakren er den direkte årsag til Israels krig mod Hamas i Gaza. Den 7. oktober stormede flere tusind terrorister ind over grænsen. Terroristerne myrdede, halshuggede, voldtog, lemlæstede og brændte over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd. Flere tusind blev såret og over 250 blev taget som gidsler til Gaza.

Hamas har kontrolleret Gaza siden 2007.

Ifølge palæstinensiske kilder blev Razi Abu Tomeh som var leder af Hamas’ brigader også dræbt ved luftangrebet.

Israels forsvarshær (IDF) meddelte i sidste uge, at de havde angrebet Issa under et luftangreb, men det blev ikke bekræftet hvorvidt han var dræbt.

Marwan Issa er den mest højtstående Hamas-person dræbt efter 7. oktober-massakren mod Israel.

Efter luftangrebet mod nummer Hamas’ nr. tre overkommando, har der angiveligt været helt stille i terrorgruppens kommunikation i tre dage.

Den israelske efterretningsekspert Avi Melamed mener, at Israel har haft en kilde tæt på Issa og derved kunne finde frem til hans gemmested. Det menes at samme kilde har informeret Israel om, at der ikke var gidsler i nærheden af Issa, der kunne bruges som menneskelige skjolde.

Israel har gjort det klart at de vil eliminere alle arkitekterne bag 7. oktober-massakren.

Øverst på Israels liste står Hamas-ledelsen. Israels premierminister Benjamin Netanyahu har udtalt at angrebet er tegnet på, at de vil fuldføre opgaven: – I sidste ende vil vi nå dem alle, udtaler Netanyahu.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem