Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Over 12.000 Hamas-terrorister dræbt

Israelske soldater i aktion i Gaza,16. februar. (Foto: IDF)
For første gang indrømmer Hamas at have mistet mange af sine terrorister

For første gang siden krigen mellem Israel og Hamas brød ud efter 7. oktober-massakren mod Israel, erkender terrorgruppen, at de har mistet terrorister. Ifølge en Hamas-talsmand med base i Qatar, er 6.000 Hamas-terrorister blevet dræbt i kampe mod Israel.

Det hører til sjældenhederne at Hamas erkender tab på sin side, og for første gang har terrorgruppen skelnet mellem kombattanter og civile i deres opgørelse af antal dræbte. Terrorgruppens skøn på 6.000 dræbte terrorister er lavt sat.

Israels forsvarshær (IDF) skønner at 12.000 Hamas-terrorister ud af en styrke på omkring 30.000-terrorister, er blevet dræbt. Ud over de dræbte terrorister, er mange terrorister blevet alvorligt såret og er derfor ikke kampklar.

Derudover har tusinde terrorister overgivet sig til IDF. Ifølge Israels forsvarsminister Yoav Gallant har omkring 200 terrorister overgivet sig på Nasser-hospital i Khan Younis. Gallant tilføjer at Hamas’ Khan Younis-brigade er nedkæmpet. Der er kun få Hamas-batalioner tibage i Rafah som er den sidste by i Gaza, hvor terrorgruppen fortsat har kontrollen.

– Der er få Hamas-styrker tilbage i centrale områder og i Rafah-brigaden – de er tæt på kollaps, siger Gallant.

Israel har meddelt, at de vil iværksætte en militær operation mod Rafah, medmindre Hamas frigiver de 134 tilbageværende gidsler før Ramadan-fastens start 10. marts.

Ud over de 12.000 Hamas-terrorister dræbt i kamp i Gaza, blev omkring 1.000 terrorister dræbt i Israel mens terroristerne begik 7. oktober-massakren mos Israel.

Over 1.200 blev myrdet under den værste massakre mod jøder siden Holocaust, den 7. oktober strormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza, og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre og mænd. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, flere tusinde blev såret og over 250 blev kidnappet til Gaza.

Som en direkte konsekvens af massakren, lovede Israel at fjerne truslen fra Hamas.

Flere dræbt i Gaza af Hamas-raketangreb tiltænkt at ramme israelske byer, ifølge Hamas er over 28.000 palæstinensere blevet dræbt under den fire måneder lange krig. Hamas’ tal er ikke blevet uafhængigt verificeret og skal derfor tages med et stort gran salt. Hamas skelner ikke mellem kombattanter og civile. Mange af de dræbte menes at være blevet dræbt af Hamas’ egne raketangreb tiltænkt at ramme israelske byer.

Siden 7. oktober-massakren er Israel blevet udsat for mere end 13.000 raketangreb fra flere fronter. Omkring 2.000 af raketangrebene fra Hamas-kontrolleret Gaza, er eksploderet i enklaven og kostet liv. Et eksempel er raketten som eksploderede tæt på Al-Ahli hospitalet i Gaza. Alligevel anklager Hamas fortsat Israel for at have dræbt 500 personer ved angrebet.

I skrivende stund har krigen kostet 236 IDF-soldater livet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem