Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Over 100 terrormistænkte anholdt på hospital i Gaza

Her ses israelske soldater uden for Nasser-hospitalet i Khan Younis i Gaza, 18. februar. (Foto: IDF)
Flere af terroristerne deltog i 7. oktober-massakren mod Israel

Specialsoldater fra Israels forsvarshær (IDF)) har anholdt 100 terrormistænkte på Nasser hospital i Khan Younis. Derudover blev flere Hamas-terrorister dræbt i kamp med IDF-soldater.

Ifølge Israels forsvarsminister Yoav Gallant har omkring 200 terrorister overgivet sig til IDF på hospitalets område, skriver Times of Israel.

Flere af de anholdte menes at have deltaget i den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Under 7. oktober-massakren mod Israel blev over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd myrdet. Flere tusinde blev såret og over 250 blev kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza.

IDF-soldaterne gik ind på hospitalet i sidste uge efter de havde omringet det i en uge. Ifølge israelsk efterretning har gidslerne været holdt fanget på hospitalet og der var mistanke om, at der også var dræbte gidsler på stedet.

Et af de gidsler som blev frigivet mod at Israel løslod flere hundrede terrorister dømt for at begå alvorlige terrorangreb, har fortalt at hun sammen med andre gidsler var blevet holdt fanget på hospitalet.

IDF fandt bomber, granater, våben og medicin tiltænkt gidslerne på hospitalet, derudover fandt IDF også en bil stjålet fra israelsk kibbutz under 7. oktober-massakren.

IDF afviser Hamas’ påstand om at de har angrebet hospitalets generatorer. Hamas påstod også at flere patienter var døde af iltmangel efter strømsvigt.

IDF udtaler: – I modsætning til hvad Hamas har påstået, har IDF ikke angrebet generatorerne. Vores styrker havde fået instruks om at sikre hospitalets drift.

Selvom der var problemer med hospitalets generator, fungerede alle vitale systemer på hospitalet takket være et backupsystem. IDF havde desuden en ny generator med til at erstatte den, der var gået i stykker.

IDF tilføjer: – Arbejdet blev udført i samarbejde mellem os og hospitalets administration.

Derudover leverede IDF også mad, vand og brændstof til hospitalet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem