Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Gaza-journalist fortæller hvordan Hamas bruger indbyggerne som menneskelige skjolde

Palæstinensere ser på et hjem i Rafah i Hamas-kontrolleret Gaza, 11. februar 2024. (Foto: Flash90)
For første gang i mere end et årti tør Jehad Saftawi fortælle om virkeligheden i Gaza

Efter mere end et årti, tør Gaza-journalist Jehad Saftawi stå frem på sociale medier og dele virkeligheden i Gaza. Saftawi fortæller åbent hvordan terrorgruppen Hamas som har kontrolleret enklaven siden 2007, bruger indbyggerne som menneskelige skjolde i krigen mod Israel. 

Selvom det igennem flere år har været kendt at terrorgruppen misbruger sin befolkning i kampen mod Israel, hører det til sjældenhederne at lokale journalister tør stå frem med sandheden.

– Hamas-terrorister brugte min familie og hundredvis af vores naboer som menneskelige skjolde. Hamas fortsætter med at holde enklavens indbyggere fanget. Så længe der gemmes våben i underjordiske tunneller under min families hjem, bør deres hjem ikke blive genopbygget, skriver Jehad Saftawi i Time.

Flygtede til USA Saftawi udtaler at Hamas ikke må få lov til at genvinde kontrollen over Gaza. Først efter terrorgruppens svækkelse tør han stå frem. Han flygtede fra Gaza for 7 år siden og lever nu i USA.

Et styre baseret på frygt, Saftawi fortæller at Gaza er blevet styret «terror og kaos», siden Hamas begik sit blodige kup mod Fatah i 2007. Hamas har «normaliseret vold og militarisering af det offentlige og private liv i Gaza», siger han.

Gravede terrortunnel under familiens hjem: – I 2013 byggede maskerede mænd et underjordisk anlæg under hans families hjem i Gaza. Familien fik besked om at anlægget ville blive forseglet og åbnet til at gemme våben ved krig med Israel.

– Min familie og deres naboer har igennem flere år løbende hørt lyde og bevægelser i det underjordiske anlæg. Min familie spekulerede på, om der var tunneller, og om de var aktive. De turde ikke fortælle det til nogen, så det var vores hemmelighed, siger Saftawi og tilføjer at hans familie er Hamas-modstandere.

Flygtede efter 7. oktober-massakren mod Israel, Saftawi fortæller at hans familie flygtede fra enklaven efter massakren og siden er deres, og dele af deres nabolag blevet ødelagt af krig.

Hamas’ eftermælde er død og ødelæggelse, Saftawi fortæller: – Vi kommer måske aldrig til at vide, om vores hjem blev ødelagt af israelske luftangreb eller under kampe mellem Hamas og Israel. Uanset er vores, og mange andre hjem ødelagt, inkl. vores personlige historier og minder. Det er Hamas’ eftermælde – død og ødelæggelse.

Saftawi slutter: – Ødelæggelsen af vores hjem begyndte i 2013 da Hamas-terrorister gravede en tunnel under os. Hamas har sat vores liv i fare siden 2007 og vi har hele tiden vidst at vi en dag muligvis skulle evakuere med kort varsel. Vi har levet i konstant frygt for vold. Indbyggerne i Gaza fortjener en ægte palæstinensisk regering, som støtter vores interesser – ikker terroristerne som kun tænker på sig selv.

Hamas kæmper ikke mod Israel – de gør alt for at ødelægge Gaza, konkluderer Saftawi.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem