Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelske Roi efter 100 dage i Gaza: – Enklaven ser ikke ud som medierne fortæller dig

Udsigt over dele af Gaza, 19. marts 2019. (Foto: Kobi Richter/TPS)
- Jeg har indset at den naive forestilling om, at "hvis bare indbyggerne i Gaza fik et bedre liv, ville de ikke kæmpe mod Israel," er irrelevant for #Gaza. Mange af dem havde alt, hvad vi drømmer om i Vesten, alligevel udførte Hamas 7. oktober-massakren mod #Israel

Roi Yanovsky er reservist i Israels forsvarshær (IDF), han er netop vendt hjem efter 100 dage i den Hamas-kontrolleret enklave.

Her fortæller han i Jerusalem Post, hvad han så i Gaza:

Løgnen om Gaza som et fængsel under israelsk belejring – jeg er netop vendt hjem efter 100 dage i Gaza og vil gerne dele hvad jeg så. I årevis har vi hørt at livet i Gaza er forfærdeligt for de fattige og undertrykte indbyggere. Anti-israelske aktivister og medier har sammenlignet Gaza med et fængsel. Det er standard fortællingen som er blevet bredt accepteret i verden, godt hjulpet på vej af eksempelvis Al Jazeera og internationale NGO’er, der i årevis har gentaget løgnen – jeg så med egne øjne at det er en løgn.

Gaza City – en moderne og veludviklet by. Gaza er blevet beskrevet som et tilbagestående og “tæt befolket” område, der i årevis har lidt under israelsk “belejring”, men det er løgn. Frem til 7. oktober 2023, hvor flere tusind terrorister stormede ind over grænsen fra Gaza, og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, handicappede, syge og mænd, var Gaza en moderne, smuk, udviklet by – med store, smukke huse, brede alléer, offentlige områder, en promenade og parker. Hamas-kontrolleret Gaza var meget smukkere end nogen anden arabisk by. Gaza City minder mig mere om Tel Aviv end de forfærdelige slumkvarterer, som nogle forsøger at gøre det til.

Gaza er også langt fra at være “det tættest befolkede område i verden.”

Hvis det er sådan en by ser ud efter to årtiers “belejring”, så vil jeg også leve under belejring. Husene i Gaza var fuldt med varer, mad fra hele Mellemøsten, moderne møbler, avancerede apparater, moderne forbrugerprodukter og elektronik.

Der er også eksklusive palæer som dem, du ser i Los Angeles og Beverly Hills. Der manglede ikke rigdom i Gaza.

Jeg har indset at den naive forestilling om, at “hvis bare indbyggerne i Gaza fik et bedre liv, ville de ikke kæmpe mod Israel,” er irrelevant for Gaza. Mange af dem havde alt, hvad vi drømmer om i Vesten, alligevel udførte Hamas 7. oktober-massakren mod Israel.

Landkort af Israel i Gaza, i de fleste hjem så jeg kort af Israel med overskriften “Kort over Palæstina.” Israels internationalt anerkendte grænser, israelske byer og kibbutzer var fjernet fra landkortene. Målet om at udrydde verdens eneste jødiske stat blev hverken skjult eller nedtonet – tværtimod. 

Terror Infrastruktur midt i familiehjem. På trods af den velstand, vi så i Gaza by, gemte den på noget, du ikke ser i vestlige byer. I hvert eneste kvarter, vi så, var der iscenesatte og driftsklare Hamas-kampzoner, våben, terror-tunneller, sprængstoffer og raketaffyrings-zoner. Det lå alt sammen midt i almindelige familiehjem, nogle af dem var bygget med åbninger i væggene for at gøre det let at flytte mellem bygninger.

Indbyggerne vidste hvad der foregik – alle i Gaza vidste at Hamas’ skjulte sin terror infrastruktur og blev gentagne gange advaret af IDF om, at de skulle flygte inden IDF kom. Israels luftvåben sendte pamfletter ned over Gaza for at få indbyggerne til at flygte fra områderne, som IDF ville gå ind i. Dem som blev i kampzonerne, var enten Hamas-terrorister eller folk som bevidst besluttede at blive i områder brugt af terrorgruppen i kampen mod Israel. 

Terrorister klædt som civile – vi så også, at Hamas-terrorister sjældent bevægede sig rundt, bevæbnet eller i uniform. De er terrorister, men selv de mener, at IDF er en moralsk hær. De ved, at IDF-soldater ikke vil skyde dem, hvis de er klædt som “civile”. Den 7. oktober slagtede de israelske babyer, kvinder og ældre, men vi kom ind i Gaza og ledte kun efter terrorister, og det udnytter de. De forbereder deres våben på forhånd, typisk tæt på bygningsindgange, og samler deres våben op lige før de angriber. Det er en af grundene til, at kampene i Gaza er væsentligt mere komplekse end andre arenaer. Når de siger, at civile dør, vil du aldrig vide, om de var Hamas-terrorister, der forsøgte at dræbe IDF- soldater, før de blev dræbt.

Som enhver terrorgruppe er Hamas’ strategiske våben løgne og propaganda. På den måde kunne terrorgruppen promovere løgnen om “belejring” i verdens førende medier. Det er sådan deres sundhedsministerium, der kontrolleres af Hamas, dagligt kan offentliggøre latterlige og ubekræftede tabstal, som bruges af det amerikanske udenrigsministerium og andre vestlige regeringer.

Gaza ser ikke ud som medierne fortæller dig – det Gaza, jeg så, var ikke som de løgne, vi er blevet fodret med af Hamas. Mens terrorgruppen holder fast i sin kontrol af Gaza, bør vi ikke falde for de andre løgne, de udbreder. Som enhver anden terrorgruppe skal de også afvikles.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem