Search
Her ser 16 af de 21 israelske soldater, der faldt i nat i Gaza. (Foto: IDF)

Hele Israel i sorg efter 21 IDF-soldater faldt i krigen i Gaza

Israelsk-beduinske Ahmed Abu Latif Merhat faldt side om side med sine israelsk-jødiske IDF-soldater. Han efterlader et stærkt budskab til Israel og verden: - Vi deler samme skæbne og må stå sammen

I nat blev den blodigste i krigen mod Hamas i Gaza – i dag meddelte Israels forsvarshær (IDF) at 21 IDF-soldater blev dræbt i kamp. I skrivende stund har krigen kostet 219 IDF-soldater livet, skriver i24NEWS.

Værste massakre mod jøder siden Holocaust – IDF’s landoperation i Gaza begyndte ultimo oktober 2023 som en direkte konsekvens af 7. oktober-massakren mod Israel, hvor flere tusind terrorister gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge, handicappede og mænd. Massakren kostede over 1.200 liv, flere tusind blev såret og over 250 blev kidnappet til Gaza. I dag er Israel et land i dyb sorg.

IDF-talsmand Daniel Hagari udtaler at terrorister affyrede et RPG-missil som eksploderede i en ejendom fyldt med sprængstoffer. Eksplosionerne kostede de 21 IDF-soldater livet. IDF undersøger hændelsen.

I nat faldt israelsk-beduinske Ahmed Abu Latif Merhat side om side med sine israelsk-jødiske IDF-soldater. Han efterlader et stærkt budskab til Israel og verden: – Vi deler samme skæbne og må stå sammen

Israels præsident, Isaac Herzog: – I dag er en meget svær dag. Bag hvert navn er en familie, hvis verden er faldet sammen. Vi har alle de sørgende familier i vores hjerter. Vi deler deres sorg og smerte. Samtidig er vi stolte over soldaternes mod, deres kamp mod ondskab, deres fokus på målet og deres kærlighed til det israelske folk og Israel. Vores soldater kæmper under ekstremt svære forhold. Vi styrker vores soldater og sikkerhedsstyrker som kæmper dag og nat for at nå vores mål.

Præsident Herzog slutter: – På vegne af hele Israel, sender jeg vores dybeste medfølelse med familierne og beder til at de sårede hurtigt vil komme sig. I dag er en svær dag, men vi forbliver stærke sammen og vil vinde sammen.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu: – I dag er en af de sværeste dage siden krigen brød ud. Jeg sender styrke til vores kære familier og vores heroiske soldater som faldt i krig. Jeg ved at familiernes liv er for altid forandret. Jeg sørger sammen med jer over vores faldne heroiske soldater. Jeg omfavner alle familierne i deres i deres sværeste. Vi beder alle til at de sårede soldater vil få fred og komme sig hurtigt.

Premierminister Netanyahu slutter: – IDF har iværksat en undersøgelse af den forfærdelige katastrofe. Vi må lære de nødvendige erfaringer og gøre alt for at beskytte vores soldater. I vores heltes navn, for vores liv – vi vil ikke stoppe med at kæmpe til vi har vunget krigen.

Her er navnene på de faldne soldater:
Israel Socol, 24 år
Ahmad Abu Latif, 26 år
Nir Binyamin, 29 år
Elkana Vizel, 35 år
Sagi Idan, 24 år
Mark Kononovich, 35 år
Ariel Mordechay Wollfstal, 28 år
Matan Lazar, 32 år
Rafael Elias Mosheyoff, 33 år
Barak Haim ben Valid, 33 år
Hadar Kapeluk, 23 år
Sergey Gontmaherr, 37 år
Elkana Yehuda, 25 år
Yoav Levi, 29 år
Nicholas Berger, 22 år
Cydrick Garin, 23 år
Yoval Lopez, 27 år

I går faldt Eli Levy og Eyal Mebaruch Toito.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp